Balonul cu aer cald zboara spre libertate

Intrebare: Ce este Lumina Hassadim si cum este ea adusa?

Raspuns: Cand cu ajutorul Luminii Inconjuratoare care Reformeaza imi cultiv punctul din inima, devine acordul meu de daruire pentru Creator. Am obtinut aceasta abilitate. Lumina Hassadim ma elibereaza de egoism  si eu ma ridic deasupra lui. Este ca si cand as fi primit un balon cu are cald care ma ridica de la sol si pot sa zbor!

Lumina Hassadim este Lumina Bina, Lumina Libertatii. Ma eliberez de dorintele mele egoiste, ca si cand ies din sclavia Egiptului eliberandu-ma de regula egoismului meu. Ma ridic deasupra lui, si nu ma mai deranjeaza. Nu mai sunt in sclavia nici unei calitati egoiste care sa ma faca sa fur, sa mint sa adun bani. Ma retrag de acolo si ma eliberez, ca si cand privesc intreaga lume de sus, planand in aer. Aceasta este libertatea data de catre Lumina Hassadim.

Lumina Hassadim se extinde orizontal mai degraba decat vertical pentru ca nu depinde de nivel dorintei. Aseamanator „spiritului generos”: „Aici sunt, gata sa daruiesc tuturor, fara sa fiu condus de dorinta mea de a primi. Luati tot ce am. Nu ma deranjeaza! Sunt conectat cu Creatorul, sunt unit cu El si nu simt nici o restrictie in egoismul meu. Nu mai are putere asupra mea.”

Daca cineva iese in afara egoismului sau in asa grad, in timp ce urca in Lumina Hassadim, el se elibereaza singur de ingerul mortii, ridicandu-se deasupra lui.
Din partea a 3 a Lectiei zilnice de Cabala 1/7/2011, “Explicatie la articolul, ‘Prefata la Intelepciunea  Kabbalah’”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: