Banii nu pot cumpăra iubire

292Nu putem cuceri natura. Natura ne-a adus într-un stadiu special de dezvoltare și trebuie să îi îndeplinim cererea de a ne apropia unii de alții, de a fi mai uniți, ca o singură națiune și de a pune capăt tuturor disputelor. Dacă nu facem asta, va fi chiar mai rău decât este acum. Am avertizat chiar la începutul pandemiei că nu se va termina rapid, trei ani, cinci ani, va dura ani de zile.

Până când nu vom îndeplini legea naturii care ne cere să ne conectăm cu adevărat ca o singură persoană cu o singură inimă, nu vom putea fi sănătoși și liberi. Restricțiile pe care le simțim acum din natură ne arată că nu avem voie să ne apropiem unul de celălalt din cauza atitudinii noastre proaste unul față de celălalt.

Distanța dintre noi nu poate fi mai mică de doi metri, ceea ce reflectă atitudinea mea față de ceilalți. Nu vreau să-i simt mai aproape și acest sentiment este acum difuzat în distanța dintre noi.

Vrei să trăiești fără restricții fizice? Atunci anulați restricțiile interne. Încercați să fiți mai aproape unul de celălalt, eliminați toate certurile și disputele în rândul poporului Israel și veți vedea că pandemia va dispărea imediat. Ar putea părea că nu există nicio legătură între relația noastră și virus. Dar așa funcționează.

Dacă nu facem acest lucru, vom cheltui și mai multe milioane de sicli și dolari pe medicamente și vaccinări, dar problemele vor crește și nu vom putea scăpa de ele. Vrem să fim salvați cu bani doar să nu ne schimbăm inimile. Dar acest lucru nu va funcționa. Banii nu pot cumpăra iubire. Și este o mare apropiere și iubire care se cere de la noi.

Desigur, iubirea nu este dată gratuit. Trebuie câștigată. Totuși, aceasta este o achiziție eternă, cea mai de încredere acțiune care ne garantează sănătate, putere, pace, seninătate, și ne ridică mai presus de viață și moarte. Nu este nimic mai puternic decât iubirea; este forța superioară.

Cu toate acestea, noi nu suntem gata să ne tulburăm inimile cu iubire și, mai degrabă încercăm să acoperim asta în speranța că vom găsi pacea. Dar nu există cale de ieșire. Noi doar ne vom prelungi suferința încă câțiva ani până când vom deveni mai deștepți. Creatorul nu își va abandona planurile. El ne va constrânge insistent și neobosit să-i iubim pe ceilalți ca pe noi înșine.

Nu este suficient doar să devenim un pic mai amabili unul față de celălalt, este necesar să ajungem cu adevărat la iubirea universală, astfel încât numai iubirea să domnească în lume.

Din „Conversație cu jurnaliștii” de la KabTV, 29.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: