Bine ați venit la Congres!

Dragi prieteni!

Sunt foarte încântat să deschid primul Congres Mondial Virtual de Cabala, care anterior a avut loc anual la Tel Aviv în luna februarie. Acest congres este o adunare a tuturor celor în care s-a trezit dorința de a afla sensul vieții lor, de a descoperi forța superioară și de a se îndrepta spre scopul creației.

Peste 7.000 de persoane s-au înscris deja la congres, iar cererile continuă să vină de la cei care doresc să participe cu noi la lecții și ateliere.

Cu toții existăm într-un imens ocean de dorință egoistă creat de Creator, iar scopul acestui congres este de a stabili o insulă specială, unde va domni o nouă forță: dorința de a dărui. Îi cerem Creatorului să pună această nouă formă în vechea formă – embrionul dorinței de a dărui în dorința de a primi plăcere.

Creatorul poate face acest lucru; totul depinde doar de cât de mult participăm la această acțiune, cât de mult ne pregătim pentru ea, o cerem și ne rugăm să se întâmple. Sper că în timpul congresului vom putea simți practic cum, în cadrul conexiunii dintre noi, în timp ce suntem încă controlați de egoism, deasupra căruia dorim cu adevărat să ne ridicăm, se clarifică o zonă pentru revelarea Creatorului, dorința de a dărui. Și în acest fel, ne vom îndrepta spre scopul nostru unic, etern, mondial.

Aceasta este singura și cea mai importantă muncă încredințată omului în această lume: să dezvăluie forța superioară și creatura creată de aceasta. Scopul creației nu poate fi atins decât prin unitatea noastră. Toți, creați ca egoiști, ne unim în dorința de a crea un loc între noi pentru revelarea Creatorului, calitatea dăruirii și a iubirii, unul pentru celălalt și de la noi la Creator, așa cum ne învață cabaliștii: „Din iubirea oamenilor se ajunge la iubirea Creatorului”.

Și întrucât acesta este cel mai sublim, special, sfânt scop care există în realitate, simțim o mare bucurie prin onoarea care ne-a fost acordată de a lucra la el, de a-l revela pe Creator creaturilor din această lume.

Sperăm că vom putea dezvălui forța superioară pentru toate creaturile și astfel vom îndeplini sarcina ultimei generații în care trăim. Creatorul va fi revelat tuturor locuitorilor acestei lumi și vor apărea cuvintele profeților: „El este Unul și Numele Său Unul” pentru toate națiunile.

Prin urmare, există o bucurie specială cauzată de unitatea noastră și de dorința de a o face potrivită pentru revelația Creatorului în adunarea noastră. Noi toți, bărbați și femei, suntem participanți la această acțiune, iar forța superioară este inclusă de sus.

Din Congresul Mondial de Cabala, „Descoperirea vieții în grupul de zece” 25.02.2021, „Bucuria în adunare”, lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: