Bine şi rău

629.3Comentariu: Ce este bine și ce este rău? Mulți oameni sunt confuzi acum.

De exemplu, pentru mulți oameni înainte era bine, era posibil să facă planuri. A venit un virus și a devenit rău. Și tu spui „Bine”.

Înainte, America era America și Uniunea Europeană era Uniunea Europeană. Era bine; oamenii doreau să locuiască acolo.

America este acum împărțită în tabere între care există o ură intensă. Nu se știe ce se va întâmpla cu Europa, se pare că nu va mai exista această alianță unificată. Situaţia s-a înrăutăţit și tu spui „Bine”.

Lumea și-a pierdut practic scopul, nu există nici un scop, este o fundătură. Mulți oameni simt asta.

Răspunsul meu: Asta este cel mai bine!

Întrebare: Puteți să ne detaliaţi totul? Ce este bine și ce este rău?

Răspuns: Bine, este atunci când mergem înainte în direcția corectă inerentă naturii, nu în cea care a fost creată de niște minți mărețe, marxism-leninism, capitalism, socialism sau alte academii.

Și acum nu există nimic din toate acestea, natura ne dă un impuls bun și mergem înainte. Și de aceea este bine.

Întrebare: Adică, tot ceea ce este creat de mintea umană este în mare măsură, rău. Și dacă încercăm să ne îndreptăm, cel puțin aproximativ, în conformitate cu natura, este deja bine?

Răspuns: Dacă ne mișcăm cu reticență către acolo unde ne împinge, atunci este bine.

Comentariu:: Dar dacă suntem reticenți să ne mișcăm, ne simțim rău.

Răspunsul meu: Da. Dar este bine.

Comentariu: Iată întregul obstacol.

Răspunsul meu: Deci, ideea nu este să te simți bine și să te duci la rău. Ideea este să mergi spre bine. Către bine este locul spre care ne împinge natura.

Întrebare: Adică, putem merge către bine numai dacă ne simțim rău fiind egoişti?

Răspuns: Da.

Comentariu:: Dacă ne simțim rău și acum suntem într-un punct mort, am pierdut ce am câştigat.

Răspunsul meu: Este foarte bine. Și de aici, vom găsi o cale bună de ieșire.

Întrebare: Cum auzim natura? Este imposibil ca o persoană egoistă să o audă cumva, să se miște cu ea?

Răspuns: Trebuie doar să te gândești unde trăim, ce fel de natură este. Natura este integrală, globală, în care totul există în armonie. Deci, să facem același lucru unul cu celălalt.

Întrebare: Ce vrei să spui prin cuvântul „natură”?

Răspuns: Natura este minerală, vegetală și animală și, cel mai important, este o persoană care trebuie să obțină o bună conexiune reciprocă. Și atunci totul va fi bine, totul va fi în regulă. Acestea nu sunt basme pentru copii, aceasta este doar o lege a naturii, că totul ar trebui să fie interconectat.

Când vom începe să ne unim unii cu alții într-un întreg global, într-o bună dependență reciprocă, asistență reciprocă, cu înțelegerea că așa ar trebui să trăim, în ciuda egoismului nostru meschin și filistin, atunci vom începe să simțim că toată natura este apropiată, altruistă. Și în interiorul acestei stări, o conexiune atât de strânsă, caldă, normală, vom începe să ne simțim existând într-o lume complet diferită, într-un mediu diferit.

Întrebare: Adică nu trebuie decât să fac aceste eforturi bune către celălalt și voi începe să simt treptat această lege a naturii?

Răspuns: Da. Mai mult, toate acestea sunt descrise oriunde în Biblie. Nimeni nu poate contesta acest lucru, trebuie doar să îl implementați. Ideologic, toată lumea este de acord cu acest lucru, nimeni nu va spune nu. Cei mai teribili bandiți strigă că sunt pentru adevăr, dreptate și așa mai departe.

Deci, nicio problemă cu asta. Problema este cum să facem o bună conexiune între noi.

Nu o putem implementa! Au existat deja încercări ale socialiștilor, comuniștilor, troțkiștilor, oricui altcineva. Nu o putem implementa. Și acum natura ne ajută, o face pentru noi.

Întrebare: Dar oamenii au încercat tot timpul. Au fost tot felul de curente. De exemplu, utopicii au încercat să creeze orașe în care să existe relații calde și bune. Și nu au putut. De ce? Au fost depuse eforturi.

Răspuns: Nu a existat metodologie, nu a existat niciun plan, niciun program. Și acum toate acestea deja capătă formă.

Comentariu: Poemul poetului rus Vladimir Mayakovsky se încheie astfel: „Băiatul a plecat fericit și cel mic a decis: ‘Voi face bine și nu rău’.”

Răspunsul meu:  Așa va fi și cu acest „băiat”.

Întrebare: Va merge bine? Adică vom trece la această stare.

Și o altă întrebare foarte importantă. Pensionarii care trăiesc doar din propria lor pensie, cei care au suficient doar pentru această viață, o vor avea? Nu le va fi luată?

Răspuns: Natura va face astfel încât toată lumea să aibă totul în cantitatea necesară și suficientă, nici mai puțin, nici mai mult. Și în acest fel va stabili persoana pentru o atitudine corectă față de orice.

Întrebare: Deci, chemarea dvs. este acum să ascultăm natura, să ne bazăm pe ea și să curgem cu ea?

Răspuns: Da. Totul va fi calm, astfel încât totul să fie așa. Și cel mai important lucru este să deschizi o nouă lume în comunicarea corectă unul cu altul. Întreaga lumea este acolo!

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 10/29/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: