Binele atrage binele

610.2Este scris: „Nu există altcineva în afară de El”, ceea ce înseamnă că nu există altceva decât una, singura și unica forță superioară, care operează în întregul univers.

Iar faptul că ni se pare că există multe forțe diferite, antagonice și chiar absolut opuse în lume, se datorează faptului că această forță superioară ne prezintă acest lucru în așa fel și guvernează toate celelalte forțe care se află sub deplina sa autoritate de la de mai sus. În acest fel, ne guvernează, ne ghidează și ne dezvoltă.

Nu putem vedea că o singură forță conduce totul pentru că nu avem calitățile să o percepem. La urma urmei, pentru a simți această forță, este necesar să îi corespundem într-un fel. Observăm orice fenomen din lume doar în măsura în care avem aceleași calități în interiorul nostru. Dacă nu există astfel de calități în noi, atunci nu simțim nimic. Poate că în jurul nostru se întâmplă multe fenomene interesante, dar noi nu le simțim și astfel nu bănuim existența lor.

Suntem în interiorul forței superioare lângă care nu există nimic și care controlează totul. Totuși, dacă avem un fel de conflict la locul de muncă sau acasă, atunci nu simțim că există un fel de forță în spatele lui care controlează într-un mod ascuns toate evenimentele vieții noastre. La urma urmei, suntem foarte departe de această forță superioară și nu ne identificăm cu ea. Prin urmare, ni se pare că există multe forțe și acțiuni în realitate care se luptă între ele și că lumea este plină de forțe opuse.

Dacă, totuși, începem să le atribuim Creatorului ca singură forță și dorim să-L dezvăluim, vom descoperi că există într-adevăr o singură forță care operează în întregul univers, care este bună și face bine tuturor: celor răi și celor buni.

O persoană ar trebui să încerce să ajungă la aceeași atitudine față de lume, de a deveni și ea bunul care face bine, precum Creatorul. Atunci vom simți cum forța bună a Creatorului domină întreaga realitate și că de fapt, nu există altcineva în afară de El.

KabTV “Lumea” 6/28/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: