Blitz de sfaturi Cabaliste – 3/10/19

Întrebare: Când citesc Studiul celor Zece Sefirot adorm, dar când ascult Zoharul mă fascinează. Se merită să continui să citesc Studiul celor Zece Sefirot sau este menit doar pentru bărbați?

Răspuns: Dacă ești femeie atunci, în general, nu trebuie să citești Studiul celor Zece Sefirot; în schimb citește articolele și scrisorile lui Baal HaSulam și Rabash.

Întrebare: În Introducere la Studiul celor Zece Sefirot este spus că dacă o persoană învață Tora și nu atinge ceea ce este necesar după ce au trecut 3 la 5 ani, nu va mai vedea succesul pe cale. De ce studiul înțelepciunii Cabala este ultima stațiune?

Răspuns: Aceste lucruri au fost spuse pentru ca acei oameni care tânjesc cu adevărat să învețe Tora să știe ce i-a fost dat unei persoane pentru corecția sa și pentru revelația Creatorului în această lume. Prin urmare, dacă o persoană studiază Tora vreme de 3 ani și nu vede niciun rezultat, asta înseamnă că trebuie să treacă la înțelepciunea Cabala.

Întrebare: Baal HaSulam a spus că sufletul marelui Ari s-a îmbrăcat în el. Acesta a fost același suflet sau a obținut același nivel ca Ari?

Răspuns: Nu, este același suflet. Asta se numește „Concepția Sufletelor”.

Întrebare: Înțelepciunea Cabala este, de asemenea, o moștenire. De la cine a moștenit-o Baal HaSulam? Cine a fost profesorul lui?

Răspuns: Profesorul sau a fost Rabbi din Porosov, un oraș mic de lângă Varșovia, unde locuia și el. Dar când Baal HaSulam a înțeles că a trecut dincolo de profesorul său, el a decis că ar trebui să părăsească Polonia și să călătorească în Israel și asta este ceea ce a făcut.

Întrebare: Mulțumită abordării științifice eu citesc Psalmii, Ecleziastul și textele Cabaliste cu un sentiment că nu înțeleg nici măcar un cuvânt din ele. Nu este teribil acest lucru?

Răspuns: Este teribil. Ar trebui să citești cu simțire și înțelegere. Este spus că „inima înțelege”, însemnând că ar trebui să fie o combinație particulară între simțire și înțelegere, de la înțelegere la simțire și de la simțire la înțelegere. Una o supraveghează și o definește pe cealaltă.

Întrebare: Atunci când cineva citește o carte de Cabala, înseamnă că omul experimentează stările autorului în timpul citirii?

Răspuns: Să presupunem că este așa. După cum este înțeles, nu poți experimenta ce a experimentat autorul, însă o poți face într-o mică măsură.

Întrebare: Un student poate să abordeze imediat studiul scrierilor lui Baal HaSulam? Sau, mai întâi, el trebuie să priceapă și să înțeleagă, adică să le abordeze?

Răspuns: Eu aș începe cu articolele Cabaliștilor mai presus de toate, care au fost scrise pentru cercurile mai largi ale societății. Acestea sunt „Matan Tora” (Dăruirea Torei), „Arvut” (Garanția reciprocă), „Pacea în lume” și așa mai departe.

Întrebare: Pentru un Cabalist, care este semnificația dispariției parții animalice (moartea)?

Răspuns: Nu are nicio semnificație. Dacă ceva se întâmplă cu mine, eu accept asta cu un calm absolut. Singurul lucru care mă privește este să dau o lecție bună, cu o intensitate completă și să scutur studenții leneși care sunt cu mine peste tot în lume. Nimic altceva nu mă îngrijorează. Sper că asta va fi pentru o vreme îndelungată. Cel puțin pentru asta trăiesc.

Întrebare: Pot să arat cuiva rezumatul cărților pe care l-am scris cu propriile mele cuvinte sau ar trebui să le ard?

Răspuns: Le poți păstra cu tine. Chiar și dacă cineva le-ar vedea sau auzi, ar fi în regulă.

Din lecția de Cabala în limba rusă, 3/10/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: