Bucuria credinţei în învăţător

Câteodata sunt stări în care un student crede că este mai deştept decât Învătătorul, că înţelege ceva mai bine şi că are propria opinie legată de muncă interioară. El uită pur şi simplu faptul că greşelile înţelepţilor sunt constructive, în timp ce creaţile tinerilor sunt distructive. Unui student i se pare că care dreptate din punct de vedere raţional şi că Învăţătorul greşeşte în multe lucruri sau poate este doar insuficient informat.

Totuşi, spiritualul diferă de material şi o persoană care iese în spiritual nu poate greşi. Mai mult, chiar dacă azi ţi se pare că Învăţătorul greşeşte, nu este cazul în perspectivă. Asta poate fi legat de cum un copil gândeşte că un croitor distruge stofa tăind-o în bucăţi. Totuşi, cineva care înţelege că trebuie să se transforme în haine, gândeşte: Ce poţi face? Este un copil!

O persoană care doreşte să avansaze trebuie să o facă prin credinţă deasupra raţiunii, în ciuda faptului că vede greşeli în acţiunile Învăţătorului, deoarece întreaga natura este împărţită pe nivele, iar cineva care este situat pe nivel mai înalt are toate şansele să acţioneze corect. Şi greşelile evidente ale Învăţătorului sunt propriile tale greşeli!

De aceea, avem nevoie de credinţă. Credinţă înseamnă că lucrez mai degrabă cu mintea Celui Superior, decât cu propria mea minte. Mă anulez înaintea lui şi accept ceea ce primesc cu bucurie. Este posibil să mi se pară incorect, la nivelul meu, dar atunci când mă ridic la un nivel mai înalt, voi descoperi că este adevărul.

Totul depinde de faptul dacă o persoană este gata să îl accepte. În timp ce pe unii îi întăreşte, pentru că ei înţeleg că este un semn bun şi că trebuie să fie de acord cu guvernarea Superioară, alţii nu se pot descurca cu egoismul lor şi devine mai distanţi faţă de cale şi de scop. Este spus despre aceştia: Acolo unde cei drepţi merg înainte, păcătoşi dau înapoi.

Este imposibil să treci la un nivel mai înalt dacă nu îl accepţi cu credinţă deasupra raţiunii, relativ la învăţător şi la grup. Accept tot ceea ce au şi mă anulez, ceea ce se numeşte Hafetz Hessed, să nu îţi doreşti nimic pentru tine însuţi; asta este prima corecţie.

De la cel mai mic nivel la cel mai înalt, trebuie întotdeauna să avansezi prin obţinerea nivelului Hafetz Hessed privitor la gradul Superior. Asta se numeşte avansare cu credinţă deasupra cunoaşterii.

Bucuria este un semn al credinţei! Eşti multumit cu partea ta şi doreşti doar să fi de acord cu învăţătorul, cu grupul şi cu Creatorul: nimic mai mult! Esti bucuros pentru că eşti în consens cu ei, ceea ce înseamnă că ai obţinut corecţia şi că poţi merge la un nivel mai înalt. Egoismul tău s-a calmat şi acum ai nevoie de obstacole adiţionale pentru a le corecta şi a primii Lumina Hochma în ele, iar asta este deja mult mai dificil.

Acum trebuie să începem să dăruim, în loc doar să fim de acord cu învăţătorul şi grupul; trebuie să lucrezi cu dorinţele lor în loc să lucrezi cu ale tale. Dorinţele tale ar trebui să servească dorinţelor lor şi ei sunt întotdeauna în opoziţie! Trebuie să trecem prin câteva depăşiri în egoismul nostru! De aceea, măsura credinţei în învăţător determină înălţimea nivelului studentului.

Din lecţia din 26.12.2010 Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: