Ca rugăciunea să ajungă la Creator

Recent lumea și-a descoperit insolvența, josnicia și minciunile. Frazele frumoase ne ajută doar să vedem cum nu ne conformăm ideilor diferite.

Acele secole în care oamenii erau inspirați de asemenea fraze au trecut. Astăzi suntem mai sobrii, egoiști și căutam o soluție reală pentru relațiile noastre.

Această misiune coboară în rugăciune. Creatorul determină întreaga natură, lucrurile pro și contra; El trage sforile și ne scutură. Doar prinderea de El ne ajută să ținem natura în interiorul nostru, într-un mod în care ea, de asemenea, ne ține pe noi.

Prin urmare, rugăciunea este o cerere față de Creator, ca El să ne țină deasupra egoismului nostru. Însă, doar prin ridicarea deasupra ego-ului noi obținem starea corectă, așa numita credință mai presus de rațiune sau dăruirea deasupra primirii.

În ciuda faptului că și corpul și mintea noastră nu sunt de acord cu dăruirea, iubirea și sacrificiul, noi trebuie să stăpânim calitatea Creatorului și să lucrăm pentru dăruire în bucurie.

La nivelul nostru, ne este dată oportunitatea să ne lipim atât de mult de prietenii noștrii și de Creator, fiindcă prin ei o forță superioară acționează și ne deconectează de egoismul nostru, de „eu”-ul nostru și putem să ieșim din acest „eu”.

Apoi căpătăm un sentiment al stării din afara noastră, credință mai presus de rațiune, un simț al grupului de zece și în el – Creatorul. Înainte de asta, este imposibil. Prin urmare, poziționarea corectă a cuiva în privința grupului de zece și a Creatorului este să le cerem, să cerem Creatorului să facă orice lucru posibil pentru a te ajuta, să te scoată din „eu”-ul tău. Altfel tu vei rămâne în el și când se va întâmplă asta pentru tine? Se va întâmplă vreodată? Este necunoscut.

Baal HaSulam scrie că a fost foarte fericit cu problemele care sunt revelate, deoarece acelea care nu sunt încă revelate sunt practic într-o stare zero și cine știe dacă ele vor fi vreodată dezvăluite. Dacă ele sunt revelate, va fi o mare binecuvântare, fericire, bunăvoință.

Prin urmare, noi trebuie să ne străduim cu toată puterea noastră și, cel mai important, să implorăm grupul să ne ajute. Dacă suntem puternici, atunci rugăciunea noastră va ajunge la Creator.

Din lecția 4, Convenția Mondială de Cabala din Moldova 9/7/19, Bucuria este ceea ce ne lipsește/Munca în ascundere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed