Cabala este înțelepciunea iubirii

Se spune că, “Am creat înclinația rea și am creat Tora ca un condiment”, exprimă tot gândul creației. Scopul creației este de a aduce pe toată lumea la conexiunea perfectă numită iubire, scopul principal al Torei fiind iubirea pentru ceilalți.

Creatorul dezvoltă în mod continuu egoismul oamenilor astfel încât ei să recunoască și să înțeleagă nevoia pentru unitate. Pentru început, trebuie să se conecteze pentru a putea supraviețui iar apoi să atingă sensul unui scop mai sublim.

Înțelepciunea Cabala a dispărut din lumea noastră 2000 de ani, pentru a putea permite ego-ului să se dezvolte astfel încât să avem ceea ce corecta. Cabaliștii au prezis că la finalul secolului 20, în anul 1985 vom atinge nivelul corect al ego-ului necesar pentru corectare.

“Iubeste-ți aproapele că pe tine insuti”, se referă la conexiunea cu alte persoane, în care toată lumea se completează reciproc. Aceasta înseamnă că semnificația cuvântului “iubire” nu aduce altora plăcere ci umple dorințele superioare ale celorlalți. În acest caz, iubirea trezește întreaga conexiune din umanitate într-un singur sistem numit Adam.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed