Cabala evreilor este asemănătoare Sufismului? (Quora)

Michael Laitman pe Quora: Cabala evreilor este asemănătoare Sufismului?

Și Sufismul și Cabala discută despre nevoia de a dezvolta o atitudine de iubire față de celălalt, ca principiu călăuzitor al vieții. Sufismul nu explică însă structura Sistemului de Creație și conduita acestuia. Este mai bine adaptat maselor, deoarece vorbește despre soluția problemelor umane și spirituale la nivelul lumii noastre.

Sufismul nu explică structura Lumii Superioare cu precizia pe care o face Înțelepciunea Cabala: Sfirot, Parțufim, Olamot, Ohr, NRNHY (Nefeș, Ruah, Neșama, Haya, Yehida), KHB ZON (Keter, Hohma, Bina, Zeir Anpin, Nukva), Țimțum, Masah, Ohr Hozer și toate celelalte concepte. Numai în Cabala sunt descrise astfel de „mecanici cerești”.

De ce sunt necesare astfel de descrieri?

Sunt necesare atunci când cineva începe să obțină Lumea Superioară. O persoană în obținerea Sistemul Spiritual nu poate face ordine interioară și clarificări dacă se bazează doar pe emoție sau pe profesor. Pentru o astfel de persoană, profesorul se transformă dintr-o persoană într-o caracteristică interioară și el percepe și subliniază stratul interior al realității pe care cabaliștii îl numesc „Creatorul”, reducând în același timp prioritatea asupra realității pe care o percepem cu cele cinci simțuri ale noastre. Obținerea progresivă a unei astfel de realități necesită definiții și emoții mai profunde și trebuie lucrat cu stări măsurate și mai subtile.

Nu sunt un expert în Sufism, dar mi se pare că face parte din Cabala. Mai mult, dacă pătrundem mai adânc în adevăratul Sufism, atunci ar fi posibil să descoperim linia de împărțire dincolo de care este imperativă Înțelepciunea Cabala. Potrivit fundamentului său, Sufismul este studiul corect pentru a conduce persoana exact spre țel, dar până la o anumită limită.

Ideea este că la noi toți există diferite niveluri de egoism. Sufismul se oprește la un nivel profund de egoism. Cu toate acestea, pentru persoanele cu un egoism mare, Sufismul nu este suficient. Astfel de oameni au nevoie de o armă mai mare împotriva lor înșiși și, astfel, au nevoie de Înțelepciunea Cabalei.

Din păcate, Sufismul și-a oprit dezvoltarea de ceva timp. Astăzi, în lumea musulmană, nu este dorit deloc. Aceasta este o mare rușine, deoarece a existat odată o legătură între evrei și musulmani prin Sufism.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: