„Cabala ezoterică chiar se apropie de legitimitate?” (Quora)

Michael Laitman, din Quora: „Cabala ezoterică chiar se apropie de legitimitate?”

 Cabala nu este o formă de ezoterism.

Oamenii vor să eticheteze Cabala ca ezoterică sau mistică și să o conecteze cu binecuvântări, blesteme, farmece și multe alte fenomene. Aceste etichete au devenit corelate cu Cabala, deoarece a existat o interdicție pentru studiul cabalei în masă, timp de 1.000 de ani, deoarece dorința spirituală a umanității încă nu se maturizase. În secolul al XVI-lea, când Ari (Cabalistul Isaac Luria) a ridicat interdicția de a studia înțelepciunea Cabalei, susținând că a venit vremea ca această să fie dezvăluită umanității, el a menționat și interdicția de a folosi farmecele și binecuvântările, întrucât nu au nimic de-a face cu Cabala.

Cabala este o știință care ne învață legea realității, din care facem parte. Prin această știință, descoperim reguli și lumea spirituală, care este motivul a tot ceea ce se întâmplă aici cu noi. Sunt reguli colective, care cuprind legile tuturor științelor din lumea noastră.

Cabala nu este o altă credință sau un tablou imaginar asupra vieții. În schimb oferă legi precise și clare care înfățișează structura lumilor superioare.

Atunci când studiem Cabala, în primul rând dobândim cunoștințe despre lumile din afara noastră. Descoperim lumea superioară, spirituală, iar apoi obținem treptat capacitatea de a o influența. Prin teste și experimente, învățăm cum să o facem, apoi intrăm în realitatea integrală.

În acest moment începem să lucrăm nu din interiorul propriilor noastre trupuri, ci din sufletele noastre, care sunt adevărata noastră esență. Ființa umană nu este corpul fizic cu care suntem îmbrăcați la începutul fiecărei vieți. Ființa umană este sufletul pe care nu îl simțim în prezent.

Scopul creației este acela de a acționa din interiorul sufletelor noastre, din lumea superioară și vom trăi la cel mai înalt grad posibil, mai degrabă, decât în ​​cel de jos (lumea noastră), care se află la nivel animal. Descoperind sufletele noastre, ajungem în contact cu lumea superioară și astfel obținem o viață plină, completă, eternă și fericită.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed