Cabala nu este implicată în prezicerea viitorului

Întrebare: Cum arată viitorul omenirii, din perspectiva lumii spirituale?

Răspuns: Nu pot spune. Unii oameni patimași ca Wolf Messing, care au reușit să prezică viitorul și vorbesc despre stările viitoare ale omului și omenirii fac acest lucru doar la nivel corporal (bestial).

Înțelepciunea Cabalei, de asemenea, vă permite să faceți aceasta, dar cabaliștii nu fac uz de asta.

Dar ceea ce Kabbalah într-adevăr face posibilă, este capacitatea de a gestiona viitorul, de a-l aduce într-o stare mai bună. Prin urmare, nu se poate prezice, eu nu-l știu. Pot spune doar aproximativ ce stări ne așteaptă, dar ceea ce chiar va fi depinde numai de noi, oamenii.

Înțelepciunea Cabalei nu este implicată în prezicerea viitorului ci în îmbunătățirea situației generale a omenirii. Astfel, acum aceasta este în mod special revelată în scopul de a ridica omenirea la etapa următoare. În fața sunt încă multe etape de dezvoltare. Credem că: „Universul există de 14 miliarde de ani! Pământul a existat timp de 4 miliarde de ani! Omenirea a existat timp de câteva mii de ani! Și epoca noastră există de zeci de mii de ani.” Aceste măsuri par enorme pentru noi.

Dar, de fapt, în comparație cu alte măsuri, este o perioadă foarte scurtă de timp. Nu este măsurată în secunde, deoarece timpul curge numai în legătură cu noi.

Înainte aveam mult mai mulți pași prin care trebuia să trecem: trebuia să ieşim din situația noastră actuală și să intrăm în următoarea, iar de la aceea la următoarea, etc. Cabala vorbește despre un ciclu foarte mare la care avem nevoie să ne supunem. Așa că nu ar trebui să locuim prea mult timp în acest stadiu, nu este atât de confortabil.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: