Cabala şi credinţe, Partea 1

Două lumi: Rădăcinile și ramurile

Remarcă:  De-a lungul istoriei și până în zilele noastre, există câteva mii de sisteme de credințe în lume.

Dacă privim realitatea din perspectiva Cabalei, pe de o parte, există o dezvoltare constantă a societății umane și a credințelor ca fenomen cultural. Pe de altă parte, există o schimbare internă în umanitate, adică dorințele noastre se schimbă și, ca urmare, credințele noastre se schimbă de la păgân la monoteism etc.

Care este diferența dintre Cabala și diverse credințe din perspectiva dezvoltării interioare? De exemplu, există o regulă foarte importantă în Cabala, conform căreia toate procesele care apar în lumile spirituale trebuie să se manifeste în lumea materială cel puțin o dată.

Comentariul meu:  Lumile spirituale sunt rădăcina a tot ceea ce se întâmplă, iar lumea noastră este o consecință sau o ramură a acelei rădăcini. Prin urmare, tot ceea ce există în lumile superioare trebuie să se manifeste cumva în lumea noastră, cel puțin o dată, într-o anumită formă.

De exemplu, o forță foarte puternică sau o anumită acțiune în lumea superioară s-ar putea manifesta în lumea noastră ca o apariție sau o forță abia sesizabilă.

Cert este că rădăcina superioară trebuie să intre mereu în contact cu lumea noastră și să-și creeze ramură în ea. Noi, pornind de la acea ramură, putem afla ceva despre rădăcina în sine.

Din KabTV „Bazele Cabalei” 12/17/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: