Cabala și credințele, partea 7

Ce este păcatul omului?

Păcatul omului este că nu a cerut Creatorului ajutor. Dacă ar fi cerut ajutor, cu siguranță că el ar fi primit ajutor de la Creator. Dar dacă persoana spune că a cerut ajutor și Creatorul nu l-a ajutat, pentru asta vine răspunsul că o persoană ar trebui să creadă că, Creatorul aude rugăciunile, așa cum este scris „Pentru că Tu auzi rugăciunea fiecărei guri”. …când o persoană vrea să meargă pe calea dăruirii și nu pe calea primirii, păcatul este în principal că persoana nu a cerut Creatorului să o ajute să depășească răul. Pentru asta, ea cere iertare, iar de aici înainte va cere ajutor (Rabash, Shlavey HaSulam, articolul 4 (1988), „Ce este rugăciunea pentru ajutor și pentru iertare în muncă?”)

Remarcă: Un păcat este de regulă înțeles ca o acțiune rea înspre altcineva …

Comentariul meu: Acțiunile bune sau rele nu sunt făcute de tine, ci de Creator.

Transgresiunea nu este în a face ceva rău, ci în a nu cere Creatorului să te corecteze și, astfel, calitățile egoiste care s-au trezit în tine te-au împins spre a face această acțiune săracă.

Păcatul tău este că nu ceri corecția calităților tale egoiste. Restul este doar Creatorul și în niciun caz nu este ceva asupra ta.

De fapt, nu sunt acțiuni pe care trebuie să le faci cu excepția unui singur lucru: să ceri Creatorului ajutor pentru a cuceri înclinația rea.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 12/17/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: