Cabala și credințele, partea 6

Sacrificiul – Venind mai aproape de Creator

Întrebare:  În toate credințele se practică conceptul de obţinere a puterilor superioare prin sacrificiu. Ce se întâmplă în Cabala?

Răspuns:  Cabala are, de asemenea, un astfel de concept numit „sacrificiu”.

Dar aici se înțelege că o persoană își sacrifică egoismul, nu vrea să-l folosească și nu vrea ca egoismul său să-l conducă. Vrea să renunțe la el, să-l schimbe pentru altruism și dăruire..

„Sacrificiul” în ebraică este „Kurban”, care provine de la cuvântul „Karov” (apropierea). O persoană dorește să-și corecteze egoismul și, bazându-se pe aceasta, să se apropie mai mult de Creator. Aceasta este jertfa.

Întrebare:  Adică tot ceea ce este scris în Tora despre donații către Templu implică exact acest lucru?

Răspuns:  Doar asta. Donațiile sunt practic ceea ce au făcut în Templu, deoarece Templul este un loc de contact între om și Creator.

Întrebare:  Oamenii veneau acolo să se unească între ei?

Răspuns:  Puteți veni la Templu fizic, dar nu înseamnă nimic. Un om apare într-un loc din inima sa, unde și-ar putea sacrifica egoismul – „să-l măcelărească”, să-l jertfească, pentru a se apropia de Creator cu un sentiment de altruism absolut, iubire, dăruire și conexiune.

Întrebare:  Deci, aceasta nu are nicio legătură cu faptul că erau sacrificate animale în Templu?

Răspuns:  Nu. Aceasta toate sunt o alegorie, cum ar fi rădăcina și ramura, cauza și efectul, nimic mai mult. Deci, puteți ucide câte animale doriți și nu va face nicio diferență.

Întrebare:  Deci, marele preot își sacrifica egoismul pentru a se apropia de ceilalți oameni?

Răspuns:  El era cea mai corectată persoană, dintre toți oamenii.

Întrebare:  Împreună cu munca interioară, el a luat un miel, l-a tăiat și l-au mâncat?

Răspuns:  Da. Au efectuat toate acțiunile în același timp, pornind de la cele mai spirituale, cele mai înalte acțiuni, până la cele mai mici, materiale – împreună și în aceeași intenție.

Din KabTV „Bazele Cabalei” 2/17/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: