Cabala si credinţele, Partea a 6-a

Sacrificiul – Apropierea de Creator

Întrebare:  În toate credințele, se practică conceptul de obținere a puterilor superioare cu ajutorul sacrificiului. Ce se întâmplă în Cabala?

Răspuns:  Cabala are, de asemenea, un astfel de concept numit „sacrificiu”.

Dar aici se înțelege că o persoană își sacrifică egoismul, nu vrea să-l folosească și nu vrea ca egoismul său să-l conducă. Vrea să renunțe la el, să-l schimbe pentru altruism și dăruire.

„Sacrificiul.” în ebraică este „Kurban”, care provine de la cuvântul „Karov” (apropiere). O persoană dorește să-și corecteze egoismul și bazându-se pe aceasta să se apropie mai mult de Creator. Acesta este sacrificiul.

Întrebare:  Adică tot ceea ce este scris în Tora despre donații către Templu implică exact acest lucru?

Răspuns :  Doar asta. Donațiile sunt practic ceea ce au făcut în Templu, deoarece Templul este un loc de contact între o persoană și Creator.

Întrebare:  Oamenii au venit acolo să se unească unul cu celălalt?

Răspuns:  Puteți veni la Templul fizic, dar nu înseamnă nimic. Un om apare într-un loc din inima sa, unde și-ar putea sacrifica egoismul – să-l „măcelărească”, să-l jertfească, pentru a se apropia de Creator cu un sentiment de altruism absolut, iubire, dăruire și conexiune.

Întrebare: Deci, aceasta nu are nicio legătură cu faptul că animalele erau sacrificate în Templu?

Răspuns:  Nu. Asta este la fel cum sunt rădăcina și ramura, cauza și efectul, nimic mai mult. Deci, puteți ucide câte animale doriți și nu va face nicio diferență.

Întrebare:  Deci, marele preot și-a sacrificat egoismul pentru a se apropia de ceilalți oameni?

Răspuns:  El a fost cea mai corectată persoană dintre toți oamenii.

Întrebare:  Alături de munca internă, au luat un miel, l-au tăiat și l-au mâncat?

Răspuns:  Da. Ei au efectuat toate acțiunile în același timp, pornind de la cele mai spirituale, cele mai înalte acțiuni, până la cele mai mici, materiale – împreună și în aceeași intenție.

Din KabTV „Bazele Cabalei” 17/02/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed