Cabala și economia de consum, partea 3

546.02Din ce obțin plăcere cei bogați?

Întrebare: Există mai multe cauze care vor duce la o criză a acestei societăți de consum pe care am creat-o în ultimii 100 de ani.

Primul este lipsa de încredere cauzată de stresul constant la locul de muncă, de concurență, de lipsa de timp liber și așa mai departe. Aceasta este ceea ce provoacă depresia.

Al doilea motiv este reprezentat de resursele limitate. Dacă întreaga lume ar începe să consume la fel de mult ca America, aceste resurse s-ar epuiza foarte repede.

Al treilea motiv este inegalitatea crescândă dintre bogați și săraci. Vedem că decalajul este în continuă creștere și, din cauza egoismului nostru tot mai mare, nu mai putem tolera acest lucru.

Al patrulea motiv, din punctul de vedere al Cabalei, este că dezvoltarea egoistă a unei persoane crește și odată cu aceasta crește și înțelegerea faptului că nici o sumă de bani nu poate cumpăra fericirea. Este clar că o persoană are nevoie de o anumită sumă minimă de bani, dar, după cum putem vedea chiar și din tot felul de studii, mai mulți bani nu mai oferă plăcere unei persoane și trebuie să o caute în altă parte.

Ce oferă Cabala? Din ce va obține o persoană plăcere dacă nu din suma de bani pe care o primește?

Răspuns: Întrebați-i pe cei foarte bogați și vă vor spune că nu banii în sine le fac plăcere, ci faptul că se joacă cu ei.

Întrebare: Însuși procesul de a câștiga bani?

Răspuns: Nu este vorba despre a câștiga bani. O persoană experimentează o emoție, un impuls interior care o stimulează, și se angajează în aceasta. Intră în competiție, într-un joc cu alți oameni ca el. Este cuprins de entuziasm ca oamenii care joacă cărți. Nimic mai mult de atât.

Vedem că o persoană câștigă și câștigă, iar apoi dă mai departe jumătate din acesta.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 1/3/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed