Cabala şi Psihologia

115Omul se naște ca o creatură mică ale cărei simțuri se dezvoltă treptat împreună cu activitatea sa mentală. Simte lumea din jurul său, o explorează și se explorează pe sine prin această lume: cum reacționează el la mediu, cum depinde acesta de el și cum depinde el de mediu.

Acesta este subiectul psihologiei, adică studiul reacției omului la revelarea realităţii în acele proprietăți, calități, sentimente și minți în care se poate dezvolta în cadrul lumii noastre.

Cu alte cuvinte, psihologia poate fi definită ca totalitatea cunoștințelor omului despre lumea în care s-a născut și s-a dezvoltat. În consecință, „existența determină conștiința”. Diferența dintre Cabala și psihologie este că Cabala armonizează o persoană cu simțiri deasupra lumii noastre. Lumea noastră există în calitatea egoistă a primirii – așa o cunoaștem și o simțim. Dacă nu ieșim din această proprietate, așa cum se întâmplă de obicei cu oamenii, atunci o vedem prin proprietăți egoiste și evaluăm realitatea înconjurătoare în consecință.

Dacă studiem super-psihologia sau – fără să luăm în considerare deloc psihologia – suntem angajați în Cabala, atunci intrăm într-un domeniu complet diferit al înțelegerii lumii. Cabala calibrează o persoană astfel încât să evolueze pentru a atinge calități opuse lumii materiale. Dacă percepem lumea noastră în proprietatea egoistă de primire cu care ne-am născut și ne-am dezvoltat, atunci este psihologie. Și dacă ne ridicăm de la egoism la dăruire, iubire și ieșim din „eu-ul” nostru, ieșim din ceea ce numim un om în lumea noastră, atunci este Cabala.

Și apoi, în această nouă proprietate, dezvăluim relații complet diferite între noi și forțele naturii. Începem să înțelegem ce este un suflet – relația dintre un om și forța superioară care îl dezvoltă.

Prin urmare, putem spune acest lucru: proprietatea egoistă a lumii noastre în care ne-am născut și ne-am dezvoltat ne aduce înțelegerea acestei lumi și a noastră înșine. Noi numim asta psihologie. Iar dobândirea proprietății mai înalte decât lumea noastră – proprietatea dăruirii, proprietatea îndreptată de la mine către lumea înconjurătoare care îl aduce pe cineva la nivel spiritual – se numește știința Cabalei.

Din KabTV “Stări Spirituale” 10/15/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed