Căderea lui Adam—împrăştierea dorinţei comune

283.02Comentariu: Spargerea vaselor, dorințele, este în principiu, un termen cabalist. Cu toate acestea, mulți dintre cei care au citit Pentateuhul (Biblia) înțeleg limbajul alegoric al acestuia.

Răspunsul meu: De fapt, acest lucru nu este deloc dificil de înțeles. Dacă dorința mea este îndreptată pentru binele altora, în folosul altora, atunci este considerată completă, perfectă. Dacă este de dragul meu și de regulă, împotriva altora, se numește împrăştiată.

Întrebare: Căderea lui Adam reprezintă împrăştierea vaselor?

Răspuns: Se spune despre aceasta că toate dorințele care erau în prototipul omului Adam erau practic o dorință care nu a fost încă îmbrăcată în corpurile noastre proteice și care era îndreptată doar spre dăruire. Totuși, ca urmare a anumitor acțiuni făcute asupra sa, s-a transformat într-o dorință de a primi. Aceasta este spargerea lui Adam.

Adam este un sistem care a fost o singură dorință și, când a început brusc să se simtă constând din multe elemente, s-a spulberat. Adică, fiecare dorință inclusă în dorința generală dorea să o primească de dragul ei. Aceasta este căderea, împrăştierea lui Adam.

Întrebare: Putem spune că termenul „căderea lui Adam” este în limbajul sentimentelor iar „spargerea vaselor” este un limbaj tehnic cabalist?

Răspuns: Desigur. Este același lucru, explicat tocmai, în limbi diferite.

Comentariu: Cabaliștii au identificat toți termenii cabaliști din propria lor natură, doar pentru ca o persoană să nu facă asociații corporale. La urma urmei, când îmi imaginez fizic căderea lui Adam – un copac, un măr și așa mai departe – asta mă îndepărtează de imaginea adevărată, că totul este în interiorul dorinței mele.

Răspunsul meu: Astăzi bineînțeles, nimeni nu crede și nu poate crede în aceste povești. Totul este complet ireal.

De fapt, cu aceste povești, cabaliștii explică cele mai interne, mai complexe legi și conexiuni din natură.
Din KabTV “Stări Spirituale” 7/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: