Căderile ca mijloc de avansare

Întrebare: Tu spui că trebuie să încercăm să simțim căderile împreună?

Răspuns: Există căderi și urcări pe care le simțim împreună și există și unele individuale.

Întrebare: Ce înseamnă să simțim starea de cădere ca un grup întreg?

Răspuns: Depinde de cine interpretează căderea.

Eu o interpretez ca o deconectare de Creator, de grup, adică de înaintare. De exemplu, pot să simt o anumită greutate, însă încă nu pot să determin că mi-a fost dată pentru avansarea mea; eu doar sunt scufundat în ea.

Când încep să percep această greutate ca pe un instrument pentru a înainta, atunci devine instrumentul meu de avansare. Acum lucrez cu ea cu bucurie, realizând că mulțumită ei voi avansa.

Când avem un scop comun, acțiuni comune și o viață comună, atunci în anumite lucruri avem urcări și căderi comune, iar în anumite lucruri, unele individuale. Trebuie să folosim faptul că putem să lucrăm împreună și astfel să obținem rezultate comune.

Aici, mai mult sau mai puțin, înțeleg starea prietenilor mei și trebuie să îi ajut, să iau parte la asta. De exemplu, este foarte important pentru noi să fim inspirați înainte de un congres, să vorbim despre importanța scopului, despre importanța adunărilor noastre, despre importanța congresului, despre importanța lecțiilor. Trebuie să adunăm toate acestea între noi și să ne inspirăm între noi.

Astfel, va apărea un câmp comun: Creatorul nu se va manifesta pe el însuși în nicio senzație personală, ci într-un câmp general. Asta este foarte important deoarece manifestarea Lui se poate întâmpla doar atunci când noi suntem deja conectați într-un grup de zece, într-o anumită formă a Kli-uli (vasului) comun.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 2/13/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: