Cadou de la Baal HaSulam pentru ultima generație

961.2Este o mare onoare să vorbesc despre Baal HaSulam în ziua comemorării sale. Acesta este un suflet special care, pe de o parte, este conectat cu Creatorul și, pe de altă parte, este conectat cu noi, ceea ce ne permite să ne hrănim cu spiritualitate prin el. Fluxul spiritual curge prin Baal HaSulam și Rabash până la noi. Prin urmare, nu există cuvinte pentru a exprima recunoștința față de Creator pentru că ne-a trimis un astfel de mesager.

Baal HaSulam spunea că nu a vorbit niciodată despre fenomenele spirituale înainte de a le obține el însuși. De aici putem înțelege la ce înălțime extraordinară se afla acest suflet.

Înainte de Baal HaSulam, numai marii experți în Tora puteau fi recompensați cu revelația Creatorului. Dar Baal HaSulam, prin acțiunile sale, ne-a adus faptul că unei persoane obișnuite care dorește să urmeze calea spirituală i se poate acorda adeziune cu Creatorul.

A sosit momentul în care toate sufletele se apropie atât de mult de corectare încât lumina superioară le influențează din ce în ce mai mult. Cel mai important lucru pentru noi, cei care ne aflăm jos la baza scării spirituale, este să primim îndrumarea și direcția corectă, ceea ce a făcut Baal HaSulam prin articolele sale, prin scrisorile sale, prin cartea Studiul celor zece Sefirot și prin Comentariul Sulam la Cartea Zohar.

Dacă vom combina toate aceste surse și metodologia compusă de Baal HaSulam pe baza învățăturilor lui Ari și ale lui Baal Shem Tov, vom începe să dezvăluim forța superioară întregii noastre generații, până când vom aduce totul la sfârșitul corectării.

Atunci se va împlini ceea ce este scris: „Toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, și Casa Mea va fi numită casă de rugăciune pentru toate popoarele”. Nu va exista nicio persoană de orice naționalitate și rasă care să nu-L cunoască pe Creator. Toată lumea va ajunge la adeziune cu forța superioară.

De aceea sunt atât de fericit să văd printre studenții mei reprezentanți ai tuturor națiunilor, ai tuturor părților umanității. Cu toții, conectându-ne împreună, îl vom revela pe Creator care locuiește în noi.

Creatorul i-a dat acestui mare suflet o imensă dobândire spirituală. Apoi, Baal HaSulam a fost capabil să împărtășească acest dar primit de la Creator cu toți locuitorii acestei lumi.

Baal HaSulam a spus că i s-a acordat o atingere spirituală înaltă doar pentru că generația era pregătită pentru asta. Totul depinde de generație. Aceasta a fost începutul perioadei așa-numită „ultima generație” și, prin urmare, Baal HaSulam a primit permisiunea de a dezvălui înțelepciunea Cabala, cunoașterea spirituală, și ne-a oferit o metodă completă de revelație spirituală. Acum o putem folosi și vom atinge cu siguranță scopul sublim al creației.

Baal HaSulam scrie că am primit tot ceea ce avem nevoie și tot ce ne rămâne de făcut este să studiem această metodologie, să o răspândim sub toate formele și să o punem în aplicare. Prin iubirea de prieteni putem urca toate gradele scării spirituale. Când ajungem la iubirea de prieteni începem să înțelegem ce este iubirea pentru Creator. Înainte de asta, va fi doar o fantezie abstractă, fără nicio bază.

Numai conectându-ne împreună, din unitatea noastră înțelegem ce trebuie să facem în raport cu Creatorul. La urma urmei, avem deja un Kli în care realizăm cine este Creatorul, ce înseamnă să dăruim Lui și, în general, ceea ce este dăruirea. De aceea, sarcina cea mai urgentă este să încercăm să ajungem la iubirea de prieteni, prin care ne vor fi acordate toate gradele spirituale.

De la masa pentru aniversarea memoriei lui Baal HaSulam 19/9/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: