Calea Mamei

Intrebare: Exista o diferenta intre barbati si femei in spiritualitate?

Raspuns: Nu. In fiecare dintre noi exista doua parti: femeie si barbat, si noi avansam prin  acestea. Insa, in ceea ce priveste unitatea grupului, sufletele barbatilor si ale femeilor sunt un pic diferite in abordarile lor. Femeile se unesc in functie de puterea lor, in timp ce barbatii trebuie sa se conecteze si sa se uneasca in inimile lor, in cea mai puternica legatura.

Aici, ceea ce conteaza este unicitatea sufletului: Sufeltul barbatului apartine mai mult GE(Galgalta ve Eynaim) si sufletul femeii apartine AHP (Awzen, Hotem, Peh). Insa ambele au nevoie sa atinga cel mai inalt nivel, si pe calea femeii, nu exista obstacole speciale.

Eu sugerez si rog femeile sa se ingrijoreze in priviinta barbatilor, sa ii impinga spre unitate si conexiune, sa formeze un cerc in jurul lor pentru a preveni retragerile. In fond barbatii raman asemenea copiilor toata viata lor. Ei nu cunosc mecanismul nasterii si ingrijorarii fata de soarta altora. Barbatul nu se schimba, ci doar se creste in dimensiune.

Pe de alta parte atunci cand o femeie devine mama, ea trece prin schimbari hormonale serioase. In ea este ascuns acelasi potential, acelasi dor, aceeasi intelegere. Astfel ea este mult mai conectata la natura, la viata. Ea este mult mai logica, mai realista. Urcarile si coborarile o invata mai putin decat pe barbat, deoarece corpul sau este obisnuit sa „preia” in mod constant aceste lovituri.

Din aceasta cauza, femeile trebuie sa ii ajute pe barbati, si despre acest lucru vorbeste foarte mult intelepciunea Cabalei. Fara ajutorul femeilor, barbatii nu isi ating scopul. Deci aveti grija de ei ca de niste copii.

Din Congresul din Brazilia 06/05/2012, Lectia 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: