Calea pe care trebuie să păşim

232.05În spiritualitate totul se întâmplă în sentimentele noastre, nu în minte, ci în organul senzorial numit dorință.

Pentru a crea ființe create și a le oferi oportunitatea de a atinge realizarea la nivelul Creatorului, este necesar să creăm și să aducem dorința la o astfel de condiție încât să poată simți Creatorul, adică întregul univers. La urma urmei, prin Creator ne referim la întregul univers care ni s-a dat să-l atingem.

Cum se face asta? Dorința creată inițial crește treptat pentru a semăna cu Creatorul; ea descoperă în sine înclinația egoistă care este absolut opusă Lui, este spulberată și trebuie să se recreeze dintr-o stare opusă Creatorului la o stare asemănătoare Lui.

Aceasta este în principiu, calea pe care trebuie să o parcurgem. O parte din această cale se întâmplă în timpul pregătirii, când încă nu ne simțim pe noi înșine. La fel cum concepția unei persoane apare în lumea noastră când două forțe, tatăl și mama, prin copulare creează toate condițiile pentru dezvoltarea unui copil (o nouă dorință), care apoi vine din ei și se dezvoltă deja independent.

Așa trebuie să ne imaginăm ca dorințe cu adevărat independente care pe de o parte, sunt controlate de Creator și pe de altă parte, sunt absolut independente de El. Aceasta înseamnă că trebuie să stabilim care este libertatea noastră și care este dependența noastră directă sau lipsa de independență.

Aceste două forțe opuse trebuie să lucreze în noi simultan. Trebuie să le echilibrăm, să le unim și să le direcționăm astfel încât să se completeze reciproc.

Astfel, din aceste două forțe – forța de primire și forța de dăruire – va crește ceva care va fi numit „asemănător Creatorului”. În măsura în care în această forță avem opoziție față de Creator, ea va funcționa pentru a fi asemănători cu El. Atunci creatura care se formează se va numi Adam, adică asemănătoare cu Creatorul.

Din Convenția „Arava” în Europa — Lituania 2022, Lecția 2, 7/24/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: