Calea spre Lumină trece printre strâmtori

Diferenţa dintre ziua cea mai tristă și mai amară şi ziua cea mai dulce şi mai veselă, este, în esenţă, determinată de relaţia noastră faţă de condiţiile care ne sunt prezentate. Ne putem uita la aceste condiţii şi să le percepem prin egoismul nostru, prin înclinaţia rea sau putem să le percepem prin calitatea dăruirii, prin bine. Cu alte cuvinte, putem să le percepem prin separaţie sau prin unitate. Aceeaşi Lumină care ar fi trebuit să fie revelata în unitate, se revelează în spargere şi efecte tragice.

Nu putem să dăm vina pe forţa superioară pentru suferinţele noastre, deoarece totul depinde doar de vasele în care primim. Ce coboară spre noi de Sus este tot timpul la fel: Lumina superioară, bunăvoinţă şi milă, dar rezultatul este tot timpul determinat, pur şi simplu, prin cât de mult ne aflăm în echivalență de formă cu Lumina superioară.

În acest timp special, străluceşte aceeaşi Lumină ca cea care a adus distrugerea. Totuşi, ar fi adus corecţia dacă nu s-ar fi petrecut păcatul viţelului de aur şi spargerea tabletelor. În acest mod trebuie să ne raportăm la ceea ce se întâmplă și anume cu înţelegerea că totul depinde de unitatea noastră. În unitatea noastră putem să primim influenţa de Sus în forma corectă, în Kli-ul corect.

Dacă nu suntem pregătiţi pentru asta, atunci marea Lumină, care ar fi trebuit să umple Kli-ul corect şi să ne aducă bucurie, avansare şi dobândire, ne aduce, în schimb, distrugere şi suferinţă. Totul depinde de noi! 1

Zidul nu ne protejează de infiltrarea răului din afară, deoarece Lumina Creatorului este singurul lucru care este revelat în afară. Zidul ne protejează de noi înşine, de dorinţele noastre egoiste. O dorinţă poate să fie pentru sau împotriva unităţii. În înţelepciunea Cabala acest lucru este considerat ca interior şi exterior. În această Lumină trebuie să vedem toate aceste concepte precum “oraşul”, “zidul” şi “duşmanii” care ne atacă. 2

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 7/1/18, lecţie pe tema:  “Perioada dintre strâmtori’”

1 Minutul 16:27

2 Minutul 54:07

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed