Calea spre perfecțiune: Individul și umanitatea

213Întrebare: De ce poate un singur individ să atingă o stare perfectă înaintea întregii umanități, dar în același timp să depindă totuși de umanitate pentru a atinge perfecțiunea?

Răspuns: Ideea este că poți atinge perfecțiunea doar atunci când te legi de întreaga umanitate, deoarece trebuie să faci acest lucru pentru a dărui. Aceasta înseamnă că vrei să lucrezi cu intenția de a dărui doar de dragul umanității. Nu poți dărui Creatorului, nu există nimic ce poți dărui Lui.

Dacă vrei să faci pe plac unei femei, de exemplu, tratează-i frumos copilul. Nu trebuie să faci nimic altceva. La fel se întâmplă și cu Creatorul. Aceasta înseamnă că, dacă o persoană dorește să se apropie de Creator, nu există altă modalitate de a o face decât apropiindu-se de întreaga umanitate. Procedând astfel, îl aduce pe Creator mai aproape de ei și, astfel, el însuși se apropie de Creator.

Întrebare: De ce depinde calitatea vieții cuiva?

Răspuns: De numărul de oameni pe care i-am adus mai aproape de Creator. În această măsură m-am apropiat mai mult de El. Acest lucru determină calitatea vieții mele.

Din „Fundamentele Cabalei” de la KabTV 8/18/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed