Calități necesare în munca spirituală

507.03Răbdarea și perseverența sunt cele două calități principale esențiale pentru munca spirituală. Creatorul ne testează devotamentul, adică cât de mult suntem atașați de El și suntem capabili să sacrificăm orice altceva, în afară de El, ca și cum nu ar fi nimeni altul decât Creatorul.

Trebuie să ne testăm puterea și să vedem dacă putem rezista tuturor influențelor Creatorului prin care El ne conduce la recunoașterea că „Nu există nimic altceva decât o putere superioară”.

Omul are nevoie de o mare încăpățânare în munca Creatorului, astfel încât, în ciuda oricărei interferențe, să nu uite că totul vine doar de la Creator și pentru ca în orice condiții să continue calea într-o singură direcție. În toate situațiile care apar în viață, el ar trebui să se țină și mai strâns de „Nu există altcineva în afară de El” – pentru ca Creatorul să fie singurul său scop.

Și cu cât avansează mai mult, cu atât mai multe obstacole apar în fața lui, totul pentru a-și întări perseverența și dedicarea către scop și stabilitatea sa. De fiecare dată când este smuls de la scop, are obstacole în fața lui, devine confuz și este dus în rătăcire, dar încearcă să nu uite că toate acestea vin pentru ca el să se întărească și mai mult pe cale și să crească.

Este necesar să treci prin toate coborârile și căderile, pe un pod foarte îngust, înainte de a intra pe porțile lumii spirituale. Și cel mai important, nu vă fie frică de nimic; indiferent ce s-ar întâmpla, nu pleca, ci ține-te de scop. Așa cum un bebeluș se agață de mama sa până când este imposibil să-l smulgi de lângă ea, tot așa trebuie să ne agățăm de Creator pentru a fi atașați și mai puternic de scop și în așa fel să creștem în spiritualitate.

Din lecția zilnică de Cabala 01.11.2022, „Răbdare și persistență”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: