Calitățile Marelui Preot – Partea 2

3. Putere fizică (vigoare).

Exercitarea muncii în Templu cere o mulțime de eforturi. De exemplu: în cea mai grea zi, de Iom Kipur (Ziua Ispășirii), Ziua Judecății, Cohenii trebuie să postească.

Aaron era incredibil de puternic. În timpul inițierii Leviților, Aaron a ridicat pe fiecare din ei și i-a scuturat înainte și înapoi, în sus și în jos.

Într-o zi a ridicat 20.000 de oameni. Vigoarea lui Aaron a fost excepțională. Toți Cohenii erau cunoscuți pentru puterea lor.” („Să fie acolo Lumină”, „Leviticul”, „Emor”)

„Ridicarea Leviților” înseamnă să ridici o dorință la nivelul ei următor, să dai dorinței linia din dreapta și din stânga și apoi să o pui jos astfel ca ea să-și dea seama cum să urce treptele pe cont propriu.

Bina Superioară, simbolizată prin Coheni (preoți), are o calitate foarte interesantă care stă foarte adânc în proprietatea de dăruire, astfel încât nimeni nu știe să se ridice la ea, nu știe cum să se apropie. Este ca și cum o mână de Sus îl prinde și îl ridică la nivelul ei.

Este exact ceea ce Cohenii trebuie să facă de Iom Kipur fiindcă, în acel timp, toate cele cinci dorințe sunt deja „respinse” și oamenii devin „goliți” adică, gata să se predea la tot ceea ce este esențial pentru ei.

Ca și cum oamenii sunt gata „să moară” adică, autocorectarea este completă la o anumită fază simbolizată de hainele albe pe care Cohenii trebuie să le îmbrace de Ziua Ispășirii (Iom Kipur). În acest caz, partea superioară nu poate face nimic cu cea de jos care s-a anulat.

Pentru Leviți, Cohen este treapta superioară. El îi ridică. Ei fuzionează cu Cohen prin anulare. După ce au trecut prin această stare, ei se întorc și acum, în mod independent, ei cer forței dăruirii și iubirii să-i ridice înapoi la nivelul de la care au coborât din cauza egoismului care s-a întors la ei după ce s-a terminat Iom Kipur.

Întrebare: cine este Levit?

Răspuns: Levit personifică o legătură a conexiunii cu poporul, partea de jos a Binei. Prin ei, Cohenii sunt în contact cu Israel.

Un Cohen este treapta Guvernării Superioare conectată la Creator; în timp ce Leviții sunt „amestecați” de asemnenea și cu Cohenii și cu poporul lui Israel.

Din KabTv „Misterele Cărții Eterne” 14/05/ 2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed