Câmpul în care este revelat Creatorul

963.8Mai degrabă, prietenul cuiva este cel care îi poate ridica spiritul prin credință mai presus de rațiune. Aceasta înseamnă că prietenul cuiva îl ridică din starea lui într-o stare de viață. Apoi, cineva începe să recâștige puterea și încrederea în viață și bogăție și începe ca și cum obiectivul său ar fi acum aproape de el (Rabash, „Ei au ajutat fiecare pe prietenul său”).

Trebuie să ne conducem unii pe alții în așa fel încât toată lumea să se simtă o stare înaltă astfel încât puterea, încrederea și abordarea obiectivului să poată fi obținute din conexiunea noastră reciprocă.

Încep să simt că prietenii mei au grijă de mine, iar asta îmi creează senzații foarte interesante. Pe de o parte, sunt mulțumit, pe de altă parte, mă îngrijorează și mă obligă.

Când simt această atitudine a prietenilor mei, nu mai pot avea grijă de mine. Dar, pe de altă parte, cum pot eu, pe baza acestui lucru, să fac același lucru în privința lor? Aici începe acțiunea reciprocă, când toată lumea vrea să fie un garant, să se ajute și să fie unul cu celălalt.

Dacă ne construim relațiile în acest fel, atunci vom avea rapid un Kli spiritual, iar Creatorul va începe să Se descopere în el. Pentru că includerea tuturor într-un grup mic, chiar și în zece,  sau chiar și mai puțin de zece, este suficientă pentru a dezvălui Creatorul.

Această sarcină este acum în fața noastră. Unitatea, garanția reciprocă, incorporarea reciprocă și completarea reciprocă ar trebui să ne ofere includerea a zece Sefirot în zece, zece și zece. Ca rezultat, un „câmp binecuvântat de Creator”, se formează divinitatea. În acest câmp este revelat Creatorul.

Din Convenția internațională “Să ne ridicăm deasupra noastră” 1/9/22, “Lucrul în responsabilitate reciprocă” Lecția 6

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: