Când a apărut punctul din inimă?

115.06Întrebare: Puteți explica pe scurt beneficiile egoismului? Cum ne-a condus și până la ce stadiu am ajuns, unde a devenit deja otravă pentru noi? A fost de ajutor în tot acest timp?

Răspuns: Încă din Babilonul antic, egoismul a trebuit să fie refăcut. Avraam a cerut acest lucru, dar nimeni nu l-a putut auzi atunci pentru că nu exista punctul din inimă în oameni. Nu faptul că nu s-a trezit, ci nu exista în ei. S-a manifestat doar într-un anumit număr de oameni, în cei 10.000 până la 20.000 pe care Avraam i-a luat din Babilon.

Dau astfel de cifre pentru că marele cabalist și filozof din secolul al XII-lea Rambam, un cercetător al erei lui Avraam, scrie în scrierile sale că zeci de mii de oameni au părăsit Babilonul împreună cu Avraam.

Avraam a vrut să-i corecteze pe toți, dar nu a reușit pentru că doar câțiva aveau punctul primordial din inimă, dorința de a se ridica deasupra nivelului corporal al existenței.

Putem spune că inițial punctul din inimă a avut originea într-o singură persoană, Adam, iar apoi prin el a început să se răspândească ca un virus la alții. Timp de 20 de generații a ajuns într-o asemenea stare în care în Babilon, sub Avraam, zeci de mii de oameni au fost infectați cu acest virus spiritual. Ei s-au alăturat lui Avraam și el i-a dus departe de Babilon. Restul babilonienilor care au rămas erau fără acest punct.

Pe măsură ce grupul lui Avraam a fost izolat de toată lumea, ei l-au dezvoltat în interiorul lor mai întâi sub conducerea lui și apoi sub conducerea lui Isaac, Iacov, Moise, Aaron, Iosif și David.

Aceasta a continuat până la distrugerea celui de-al Doilea Templu, când au căzut complet în aceeași stare ca toți ceilalți babilonieni care s-au răspândit și s-au înmulțit în întreaga lume de atunci.

KabTV „Am primit un apel. Evoluția umanității” 16/11/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: