Când binele este îmbrăcat în rău

207Zohar For All, VaYera, Item 375: În mod similar, într-o zi în care există Din în lume și Creatorul stă la tronul judecății, în care Satan este acolo calomniat deasupra și dedesubt. El este acolo pentru a distruge lumea și pentru a lua sufletele oamenilor, deoarece el este Satana, îngerul morții.

Comentariu: Spunem că nu există nimeni în lume în afară de Creator. Totuși, se pare, există și Satana.

Răspunsul meu: În „depozitul” Creatorului există nu numai Satana, ci și Faraonul, îngerii buni și răi, îngerul morții și așa mai departe.

Întrebare: Cum rămâne cu „Nu există altcineva în afară de El”?

Răspuns: De aceea toate aceste forţe există în „depozitul” Său iar El le folosește, trimite aceste forțe în toate direcțiile și El doar le controlează, trage corzile. Suntem sub influența atât a forțelor bune, cât și a celor rele. Mai mult, se presupune că sunt rele pentru că totul este pentru bine.

La urma urmei, pentru a merge înainte, este necesar să fim împinși din partea opusă. Aici El ni se descoperă în diferitele sale înfățișări, cu chipuri diferite: bun și rău, rău și bun.

Toate acestea sunt pentru a arăta omului semnificația interioară, pentru a-i arăta viața, istoria, geografia, toată dezvoltarea umanității, lumea interioară a tuturor și așa mai departe. Trebuie să descoperim acest lucru din două calități opuse.

Ce face Creatorul? El preia controlul asupra Satanei și lucrează prin el. Binele este îmbrăcat în rău pentru ca răul să ne influențeze și prin acest contraatac ne conduce spre bine. În caz contrar, noi, ca egoiști, am lua binele în așa fel încât să-l apucăm egoist.

Cu toate acestea, atunci când acest bine este îmbrăcat în rău, de parcă răul exterior este de la Creator, se opune răului nostru şi atunci nemulțumirea noastră se manifestă și apar probleme. Suntem obligați să facem ceva cu noi înșine.

Treptat, devenim mai blânzi, ne deschidem și devenim pregătiți pentru revelarea binelui. Apoi Creatorul eliberează binele din Sine, și ne contopim unul cu celălalt. Acesta este singurul mod în care ne putem influența reciproc: binele pentru bine și răul pentru rău.

Nu va funcționa altfel, deoarece alții nu te vor înțelege. Încearcă să-i tratezi bine pe cei care te tratează rău și vei vedea că, procedând astfel, nu trezești decât răul și mai mare. Dar pe plan intern, trebuie să acționăm în continuare cu iubire și bunătate.

În exterior, trebuie să vă comportați așa cum fac ei, deoarece numai așa puteți forța partea opusă să accepte metoda de corectare. Aceasta este o psihologie corporală elementară. De asemenea, Creatorul lucrează cu noi conform acestui principiu.

Nu este nimic complicat în acest sens. Trebuie doar să intri puțin mai adânc în sistemul de relații care există între noi, să vezi că funcționează și să-l folosești tocmai pentru a înțelege sistemul intern al universului și pentru a atinge ascensiunea ta spirituală.

Din  emisiunea de pe KabTV “Puterea Cărţii Zohar,” #7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: