Când Creatorul ascultă o persoană

236.01Profeți, Iosua, 10: 12-14: Apoi Iosua a vorbit Domnului în ziua când Domnul i-a dat pe amoriți înaintea copiilor lui Israel și a spus în fața lui Israel: „Soare, stai nemişcat asupra Gabaonului și Lună, în valea Ajalon”.

Și soarele a stat nemişcat și luna a stat, până când oamenii s-au răzbunat pe dușmanii lor. Așadar, soarele a rămas nemișcat în mijlocul cerului și nu s-a grăbit să apună exact o zi întreagă.

Și nu a fost nicio zi ca aceea înainte sau după ea, în care Domnul a ascultat glasul unui om, căci Domnul a luptat pentru Israel.

Întrebare: Pentru prima dată, Iosua îi poruncește Creatorului și soarele se oprește. Ce înseamnă că Creatorul ascultă o persoană?

Răspuns: Aceasta este o stare spiritual, atunci când o persoană simte că își poate comanda dorințele în așa fel încât chiar și forța superioară îi este alături, parcă respectându-l, ascultându-l. Acest lucru se întâmplă într-un anumit stadiu, de exemplu când dorința Zeir Anpin se ridică iar Bina o împlinește.

Expresia „Fiii mei m-au învins” se referă de asemenea la acest lucru. Acest lucru se întâmplă de-a lungul istoriei dacă acționăm corect.

Întrebare: Ce înseamnă să-l învingi pe Creator?

Răspuns: Creatorul ca și cum ar spune: „Am creat în ei dorința de a primi și au vrut să o folosească pentru a dărui, pentru a fi ca Mine. Se pare că m-au învins și sunt foarte fericit de asta. La urma urmei, dorința de a dărui este adevărata mea, cea mai profundă dorință, calitatea mea. Sunt mulțumit de faptul că au respins calitatea opusă (a primi) și vor să fie ca Mine (a dărui). La urma urmei, ei au învins natura pe care am creat-o în ei și au dovedit că sunt dedicați Mie, că mă iubesc mai mult decât pe ei înșiși. Astfel, ei mă ridică deasupra naturii lor și mă pun cu adevărat ca Creator peste ei înșiși”.

KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 7/26/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed