“Când egoul descompune” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCând egoul descompune

De atât timp cât ne putem aminti, ego-ul a fost aliatul nostru. Ne-a adus mari realizări: am ieșit din peșteri, am dezvoltat agricultura și am învățat să ne producem propria hrană, am devenit stăpâni ai pământului și ai cerului, am învins plăgile și am permis fiecărei persoane de pe pământ să aibă o viață, care doar cu două secole în urmă era potrivită pentru regi.

În ultimele câteva decenii, ego-ul a preluat tot ceea ce facem, iar relațiile noastre cu ceilalți se bazează acum nu numai pe dorința de a ne construi pe noi înșine, ci într-o mare măsură, dacă nu complet, pe aspirația de a răni, umili și chiar distruge pe alții. Odată ce ego-ul începe să se concentreze asupra distrugerii, acesta strică totul. Când se întâmplă acest lucru, este timpul să ne luăm rămas bun de la el, înainte de a ne atrage într-un alt război mondial.

Dar nu am ajuns la asta. În timp ce unii dintre noi se bucură de o bogăție de neimaginat, alții sunt mai rău decât au fost strămoșii lor; mor ca muștele fără mâncare, apă sau demnitate. Am fi putut învinge ciumele, dar se pare că noi înșine am devenit o ciumă care infestează lumea cu venin și ură pentru semenii noștri, pentru toată viața și pentru planeta noastră. Egoul, care ne-a adus tot ceea ce avem, pare să putrezească și acum distruge tot ceea ce am realizat prin el.

Atât timp cât am folosit ego-ul pentru a crește și a ne dezvolta, acesta a funcționat în favoarea noastră. Am folosit întotdeauna ego-ul nu numai pentru dezvoltare ci și pentru a învinge dușmanii și rivalii, dar nu l-am lăsat să preia conducerea. În ultimele câteva decenii, ego-ul a preluat tot ceea ce facem, iar relațiile noastre cu ceilalți se bazează acum nu numai pe dorința de a ne construi pe noi înșine, ci într-o mare măsură, dacă nu complet, pe aspirația de a răni, umili și chiar distruge pe alții. Odată ce ego-ul începe să se concentreze asupra distrugerii, acesta strică totul. Când se întâmplă acest lucru, este timpul să ne luăm rămas bun de la el, înainte de a ne atrage într-un alt război mondial.

Încă nu vedem; credem în continuare că ego-ul este prietenul nostru, dar așa cum toți părinții le spun copiilor lor: „Stai departe de compania rea!” Ego-ul este acum o companie proastă, deoarece nu caută altceva decât probleme, să lupte cu toată lumea și să distrugă pe toată lumea, așa că trebuie să ne îndepărtăm de el sau ne va trage în jos împreună cu el.

Există o alternativă: calea de urmat este prin unirea mâinilor și unirea forțelor. Ego-ul poate să nu fie mulțumit în acest fel, deoarece nu vom distruge pe nimeni, dar noi, spre deosebire de ego-urile noastre, vom câștiga siguranță, bucurie și încredere în viitorul nostru. Astăzi, numai o societate unită poate prospera. Numai atunci când oamenii din diferite medii, credințe și ideologii își dau mâna, pot crea o societate vitală și flexibilă care se poate adapta la circumstanțele în schimbare din lume. Când domnește o singură ideologie, devine rapid rigidă și fragilă și se va prăbuși în scurt timp. Priviţi la ce s-a întâmplat în Germania nazistă, Italia fascistă și Uniunea Sovietică Comunistă pentru a realiza că pentru a reuși, diversitatea este o cerință, iar diversitatea nu poate prospera acolo unde domnește ego-ul. Este timpul să detronăm ego-ul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: