Când granițele realității sunt încețoșate

423.01Întrebare: Cineaștii folosesc tehnologii pe care le dezvoltă mai multe companii  pentru a crea în producțiile lor, în mod sintetic, dialoguri și imagini .

Realitatea este că într-un an sau doi astfel de tehnologii care copiază complet nu doar aspectul vizual al omului, ci și vocea acestuia, care poate plasa pe oricine în orice situație, vor fi disponibile pentru toată lumea. Internetul va fi plin de materiale în care mă pot vedea în locuri în care nu am fost niciodată. Cadrele pe care o persoană se poate baza dispar, iar granițele realității sunt estompate.

Ce ne așteaptă când toată lumea vă poate folosi imaginea și vocea pentru a crea orice conținut?

Răspuns: Nu vom acorda atenție. Să presupunem că fac o marionetă din mine și o răsucesc cum vor ei. Eşti invitatul meu!

Și ce pot face despre mine? Ceva cu mine personal? Cu imaginea mea? Toată lumea va ști că este sau nu este așa. Până la urma, ce contează asta pentru mine?

Cred că societatea va fi suficient de matură pentru a înțelege că există valori mai înalte, care nu includ copierea unei persoane și realizarea unei parodii din ea. Personal, acest lucru nu m-ar enerva în niciun fel. Nu m-ar deranja.

Comentariu: Dar în astfel de situații omul simte că mediul autoidentificării sale, vechile puncte de referință, se dizolvă. Și nu pare să le simtă încă pe cele noi.

Răspunsul meu: O persoană publică s-ar putea simți așa. La urma urmei, poate deruta alegătorii și aceștia s-ar putea gândi: „Uite ce a spus, ce a făcut”. Dar cred că omenirea va realiza rapid asta.

Totul ajunge într-un punct în care nu vom acorda nicio atenție la ce spun ei despre noi, ceea ce cred ei și cum ne reprezintă. Așadar, imaginea mea trece pe ecran de parcă ar fi un eu 100% și face niște trucuri: aici conduc o bandă de tâlhari și acolo sunt implicat într-un furt. Și ce dacă? Dacă toate acestea devin rutină, pur și simplu vom înceta să ne concentrăm asupra lor, le vom privi ca pe niște trucuri executate de o marionetă.

Practic, fiecare dintre noi este o marionetă. Cu toții jucăm anumite roluri pentru că sunt cumva plasate în noi și jucate. Și omul este în întregime un produs al unui anumit program. Cred că omenirea va înțelege asta destul de repede.

Cel mai important lucru din toate acestea este să te ridici deasupra ego-ului tău animal, egoist și să începi să te construiești la un nivel complet diferit, unde nimeni nu te poate ajunge pentru că lucrezi pentru dăruire, pentru altruism, pentru conexiune și pentru relații bune cu ceilalți.

Și apoi, indiferent ce spun ei despre tine, toate aceste lucruri rămân undeva mai jos, la nivel animal și nu au nimic de-a face cu tine. Pentru că în aceste stări bune față de ceilalți, acum vă formați pe voi înșivă. Și nu te deranjează deloc faptul că desenele animate de la Hollywood sunt create din sinele tău egoist. La urma urmei, îți construiești sinele altruist, nu din caricaturi, ci dorind imagini adevărate.

Din KabTV “Cabala Expres” 12/6/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed