Cand inima si mintea se unesc

Conceptul  suprem spune clar ca Creatorul este Unul, Unic si Unit. Unul, singular, forta superioara creata din toate creatiile: Exista inainte ca creatia sa devina fiinta, exista impreuna cu ele si va continua sa existe dupa ce creatia nu mai exista; aceasta forta exista in toate stadiile.

Putem discuta din diferite puncte de vedere, care doar demonstreaza lipsa perfectiunii; deci, il definim ca Unul, Unic si Unit, dar diversele definitii ale Fortei Superioare, Creatorului, exista doar in legatura cu noi.

  • Unul inseamna ca nu exista alta forta care ar putea conduce universul, dupa cum este scris: “Nu exista altcineva in afara Lui.”
  • Unic inseamna ce este unit in toate actiunile Sale si nu are alta intentie
  • Unit inseamna ca chiar si actiunile Sale par irelevante si contradictorii cateodata, iar asta doar pentru ca noi existam in diferite stari care sunt opuse Lui. Deci, fiecare avem perceptii diferite, dupa cum este scris: ” Fiecare judeca dupa propriul defect.” Dar pe masura ce ne corectam, toate aceste diferite stari si atribute se aduna intr-o singura intentie.
  • Calitatile la sfarsit se aduna intr-o singura notiune

„Unul” inseamna perfectiune. Daca sunt doua, ele sunt cumva diferite, si uneia ii lipseste calitatea celeilalte; impreuna se completeaza una pe cealalta. Si daca ar fi fost un milion in loc de doua, atunci fiecare din ele ar fi si mai putin completa; el sau ea are doar a milionimea parte de perfectiune si ii lipsesc cele 999,999 parti.

Daca spunem ca este doar unul, inseamna ca totul este in el. Dar nu cred ca El are totul pentru ca eu sunt opusul Lui, si asta inseamna ca problema este in mine mai degraba decat in El.

Daca El este unul, si totul este in El, atunci nu conteaza cum Il vad: bun sau rau, alb sau negru, rece sau cald. Trebuie sa inteleg ca aceste atribute opuse nu se afla in El. El nu este bun sau rau; aceste notiuni opuse exista doar in perceptia mea.

Daca spun ca Creatorul este intotdeauna bun, nu constituie definitia lui „Unul”. „Unul” inseamna ca nu exista nici bine nici rau in El. Eu sunt cel ce judeca manifestarile sale in ceea ce ma priveste. El este Unul, ceva total abstract, mult mai mult decat ceea ce inseamna bun.

O persoana este inspirata de insemnatatea lui „Unul”, este perfecta puritate si senzatie de atingere. In acest „Unul”, inima si mintea sunt impreuna, ca unul.

Din partea  a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 11/13/2011, “Intelepciunea Cabalei si Filozofia ”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: