“Când natura vorbește, ar trebui să ascultăm” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinCând natura vorbește, ar trebui să ascultăm

Areas damaged by the massive Category 4 Hurricane Ian, September 29, 2022 in Fort Myers, Florida Credit: U.S. Coast Guard

Uraganul Ian a lăsat o urmă devastatoare, care va dura săptămâni pentru a fi evaluată, ani pentru a repara și cine știe ce noi adversități se vor întâmpla între timp. Potrivit oamenilor de știință, schimbările climatice probabil nu au fost cauza pentru Ian, dar l-au intensificat. Dacă nu implementăm instrumente mult mai puternice de corectare, ar fi bine să ne pregătim pentru un rău mult mai mare, deoarece atunci când natura vorbește, ar trebui să ascultăm.

Sălbăticia furtunilor este în creștere, incendiile de vegetație devin din ce în ce mai dese și mai intense, iar seceta seacă râurile și lacurile. Cu cât interferăm mai mult cu natura și o perturbăm prin exploatare nesăbuită, cu atât mai mult declanșăm fenomene agresive și extreme.

În înțelepciunea Cabala „natura” este sinonim cu „Dumnezeu”. Asta nu înseamnă că ar trebui să ne închinăm în fața vântului sau a soarelui așa cum făceau păgânii, ci trebuie să înțelegem că aici avem de-a face cu forțe superioare, mult mai puternice decât am putea noi fi vreodată. Prin urmare, ar trebui să le urmăm directivele mai degrabă decât să încercăm să le dominăm ca și cum le-am fi superiori.

Directiva lor este simplă: rămâneți echilibrați. Natura ne spune că nu putem lua pentru noi mai mult decât avem nevoie, deoarece creăm deficite pe care natura le ia înapoi cu răzbunare. Cu cât trecem mai mult dincolo de nevoile noastre, cu atât mai intensă este răzbunarea naturii. Acesta este motivul pentru care dezastrele naturale sunt din ce în ce mai intense.

Nu ar trebui să ne refuzăm nimic de care avem nevoie. Cu toate acestea, ne-am obișnuit să obținem nu ceea ce avem nevoie, ci ceea ce ne dorim și există o mare diferență între ceea ce avem nevoie și ceea ce ne dorim.

Cred că, SUA ca țară și poporul american sunt suficient de rezistenţi pentru a trece peste adversitate și pentru a face schimbările necesare. Florida se va recupera după consecințele lui Ian, dar ceea ce se întâmplă dincolo de repararea daunelor fizice depinde de întreaga țară.

America, campioana mondială în consumism, ar trebui să se redirecționeze și să conducă lumea către o nouă paradigmă mai echilibrată și mai durabilă. Accentul în secolul 21 ar trebui să se schimbe de la îmbunătățirea vieții materiale la îmbunătățirea vieții sociale. Nevoile noastre materiale au fost satisfăcute; acum este timpul să ne satisfacem nevoile emoționale, iar acestea vor fi satisfăcute atunci când vom crea o societate în care oamenilor le place să trăiască.

Singura modalitate de a crea o societate plăcută este de a promova conexiuni bune între oameni. În consecință, dacă America se poate concentra pe ameliorarea înstrăinării crescânde dintre oameni, le va oferi oamenilor un sentiment de mulțumire. Acest lucru, la rândul său va reduce concentrarea oamenilor asupra materialismului, care va reduce fără efort consumul excesiv. Oamenii nu se vor simți nemulțumiți, deoarece satisfacția lor va veni mai degrabă din conexiunile sociale decât din posesiunile materiale.

Nu există limită pentru cantitatea de conexiuni sociale pe care oamenii le pot forma; este resursa durabilă supremă. Dacă o accesăm, vom găsi o abundență de putere și bucurie în conexiunile sociale. Apoi, în loc să exploatam natura pentru a încerca să ne satisfacem dorințele nesățioase, vom lua în mod natural doar ceea ce avem nevoie și ne vom îndrepta energiile pozitive unul către celălalt.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed