Când nu există puterea de a trăi

627.1Comentariu: Se zice că acum oamenii pot dezvolta o afecțiune numită foamea pielii sau  foamea de atingere. Mai ales în aceste vremuri, mulți oameni suferă de acest lucru, chiar și inconștient.

Potrivit experților, noi simțim foamea de atingere atunci când există un dezechilibru între numărul de atingeri dorite și suma pe care o primim de fapt. Acest lucru este foarte asemănător cu senzația obișnuită de foame. În acest sens, chiar și atingerea unui câine, a unei pisici sau a unui alt animal satisface deja această foame.

Prin urmare, majoritatea animalelor din adăposturi au fost adoptate în America. Un număr mare de oameni vin să ia pisici și câini abandonați. Există o astfel de tendință în lumea de astăzi: vreau să am ceva cald lângă mine și îi voi dărui căldura mea. Ce părere ai despre această tendință?

Răspunsul meu: Desigur, când nu pot atinge o persoană în mod uman, cel puțin vreau să ating un animal într-un mod animalic.

Întrebare: Dar asta e bine, nu? Cel puțin dai căldură cuiva.

Răspuns: Nu-mi pot imagina aceste contacte externe, tactile, care înlocuiesc înclinația internă și contactul inimilor. Nu există nici un substitut pentru asta. Dacă există un contact intern, distanțele nu interferează cu acesta, iar corpul nu contează deloc aici.

Să spunem că ai un câine și te joci cu el. Nu am nimic împotriva acestui lucru, dar nu este ceea ce ar trebui să experimentăm cu adevărat.

Întrebare: Numai oamenii își pot conecta inimile?

Răspuns: Da. Și nu fizic, și nu tactil.

Întrebare: Cum putem conecta inimile?

Răspuns: În aspirație. Când simți că aspiri pentru ceilalți și obții același răspuns de la ei. Atunci simți că o inimă și a doua inimă s-au deschis cu adevărat și apare un spațiu comun între ele. În acest spațiu comun puteți simți deja iubire, înțelegere, reciprocitate și senzație.

Întrebare: Se întâmplă acest lucru tot din cauza foamei?

Răspuns: Binențeles, în mod cert, totul se întâmplă din cauza foamei.

Întrebare: Ce este acest apetit care atrage o inimă către alta?

Răspuns: Lipsa forțelor vitale, nu animalice, ci spirituale. Le pot simți doar dacă mă conectez cu o altă persoană în acest fel.

Întrebare: Adică, omul spune: „Nu am putere.” În ciuda faptului că are mâncare și bani, spune că nu are puterea de a trăi. Asta înseamnă că el caută o altă inimă?

Răspuns: Da! Simte inconștient că nu are pentru cine trăi! Viața este totuși construită pe faptul că dai naștere, reproduci, educi, dăruiești și simți același lucru din partea celorlalți. Această împlinire reciprocă este viața. Este imposibil să dăruiești cuiva fără să primești.

Întrebare: Vor veni aceste vremuri?

Răspuns: Sper.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 20.07.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: