Când obiectivul este mai important decât loviturile

Întrebare: Cum putem percepe impresiile pozitive din lumea noastră ca fiind ceva rău? La urma urmei, ele deviază o persoană de la concentrarea asupra înțelepciunii Cabalei.

Răspuns: Într-adevăr, trebuie să percepem influențele pozitive foarte clar și să ne temem că ne-ar putea abate în direcția opusă. Desigur, tot felul de plăceri și relaxări ne pot dăuna grav.

Răul împinge o persoană spre recunoașterea scopului vieții și a scopului existenței cuiva, în timp ce o influență pozitivă poate distruge aparent o persoană și o poate îndepărta de obiectiv.

Întrebare: Asta înseamnă că obţinerea a două milioane de dolari la loterie este mai rău decât a fi convocat de poliție?

Răspuns: Desigur. Fiind convocat de poliție, scutură o persoană într-o asemenea măsură încât începe imediat să-l caute pe Creator: unde, de ce, ce? Dar dacă omul câștigă două milioane de dolari, este o problemă. Cum poate o persoană să anuleze acum cele două milioane de dolari acum, dar să le transforme și într-un obstacol?

Nu este ușor și se poate face numai dacă primești cu intenția de a acorda. Aceasta înseamnă că Tzimtzum (restricție), Masach (ecran) etc. sunt deja necesare aici. Este un sistem foarte complex.

Întrebare: Să presupunem că o persoană primește lovituri ca forță negativă și se întoarce imediat către Creator. La urma urmei, acesta este un apel egoist, deci cum îl depăşeşte?

Răspuns: Îl zguduie. Întrebarea este cum face apel la Creator și ce face cu el. În primul rând, el trebuie să-i mulțumească Creatorului pentru că i-a reamintit despre Sine. Mulțumită loviturii, aparent Creatorul l-a chemat și el a răspuns.

Întrebare: Există așa ceva, întrucât la urma urmei nu este natural?

Răspuns: Dacă scopul este mai important pentru mine decât loviturile, este firesc.

Din „Fundamentele Cabalei” de KabTV, 14/10/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: