Când pietrele se transformă în perle

525Astfel, sunt ele pietre prețioase bune pe care stă lumea? La urma urmei, într-un alt loc, este scris că acestea sunt ruina lumii, așa cum este scris: „Aceasta este Hevel [deșertăciune] și este o boală rea … și căutând vântul”. Cartea Zohar

Kohelet (Eclesiastul), menționat în Cartea Zohar, a fost scris de regele Solomon (Sholomo).

Fiecare nume are propriul său sens. Shlomo – din cuvântul „Shalem”. „Shalem” – din cuvântul celebru la nivel mondial „Shalom”, care înseamnă „Shlemut” – completitudine, perfecțiune.

Adică, când îi spun cuiva: „Shalom”, vreau ca totul să fie perfect pentru ei.

Prin urmare, numele Solomon (Shlomo) vorbește despre perfecțiunea realizată de rege ca un mare cabalist, un înțelept.

Toată lumea știe că a fost un om înțelept. Dar mulți oameni cred că Solomon a fost doar un om înțelept. Nu, nu era doar un înțelept, ci un adevărat mare cabalist. Și înțelepciunea sa nu este altceva decât lumina înțelepciunii pe care a primit-o din spațiul care ne înconjoară.

La urma urmei, trăim într-un spațiu plin de energie, informații și mișcare eternă. Din acest spațiu, odată cu organele noastre de simț actuale, prindem doar mici picături de materie și percepem această energie și informație sub forma materiei lumii noastre.

Iar regele Solomon, acest mare cabalist, a simțit energia și informațiile care există în jurul nostru și le-a descris în cartea sa Kohelet.

În plus, Kohelet este unul dintre cele șapte nume ale sale. Iar Kohelet este cel mai înalt dintre ei.

Regele Solomon a descoperit că suntem în starea cea mai joasă, care poate fi numită „pietre”, bazele celei mai grosiere lumi materiale a noastre. Mai mult, aceste pietre sunt imobile, nu se poate face nimic din ele. Este ceva care nu se poate schimba.

Dar acele pietre pe care le transformi din cele mai inamovibile și moarte în calitatea de dăruire și iubire, adică atunci când începi să procesezi, să transformi, dorințele tale primitive, egoiste, îndreptate doar către tine, care nu pot fi mutate în dăruire și iubirea, într-o conexiune cu ceilalți, apoi se transformă cu adevărat în perle, în mari forțe pozitive pe care stă lumea.

Și apoi, din cei șapte mari stâlpi neînsuflețiți, aceștia se transformă în stâlpi de lumină îndreptați în afara voastră.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed