Când sângele se transformă în lapte

565.01Nefesh, cel mai scăzut grad al lumii spirituale, este ca un bebeluș care încă nu înțelege nimic, nu știe nimic, dar există deja în detrimentul altora datorită faptului că părinții săi îi oferă totul. Cu siguranță, atunci când iese din mamă, începe perioada de alăptare.

Tot ceea ce nu a primit în cele nouă luni de dezvoltare spirituală intrauterină, el primește în primii doi ani de viață, perioada de alăptare spirituală.

Aceasta este o perioadă foarte interesantă, pentru că tot ceea ce o persoană nu a putut dezvolta în lumea noastră, la nivelul nostru, se ridică împreună cu el în lumea Assiya, la un nivel superior. Acolo va primi această dezvoltare sub formă de lapte.

În loc să o primească la nivelul nostru sub formă de sânge (o circulație comună cu mama), el o primește acolo sub formă de lumină spirituală.

În lumea noastră, puterea care dezvoltă o persoană se numește „sânge”, întrucât lumea noastră este neînsuflețită; sângele în ebraică este „Dam” din cuvântul „Domem”, „neînsuflețit”. În lumea spirituală, puterea luminii este numită „Halav”, „lapte”, deoarece dobândește o calitate albă, calitatea de dăruire.

Din „Puterea cărții Zohar” de la KabTV # 18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed