Când se manifestă calitatea Israelului

607Zohar pentru toți, Shemot, Item 17-18: Ce este, „Și El a venit din cei zece mii de sfinți”? Când Creatorul a dorit să dea Tora lui Israel, au venit taberele îngerilor superiori și au spus: „Doamne, Domnul nostru, cât de glorios este numele Tău pe tot pământul, a cărui măreție este repetată deasupra cerurilor”. Au cerut să li se dea Tora și nu Israelul. Creatorul le-a spus: „Există moarte în voi? Este scris în Tora: „Când un om moare într-un cort” și „Dacă un om a săvârșit un păcat demn de moarte și va fi ucis.” Există păcat în tine că ai nevoie de Dinim [judecăți] ? Există în tine furt sau jaf, după cum este scris: „Să nu furi”? Există femei printre voi, după cum este scris: „Să nu comiți adulter”? Există vreo minciună în tine, după cum este scris: „Să nu depui mărturie falsă împotriva aproapelui tău”? Există lăcomie în tine, așa cum este scris: „Să nu poftești”? De ce îți dorești Tora? ”

Întrebare: Proprietatea numită Israel pare a fi cea mai înaltă proprietate. În același timp, Creatorul se întoarce spre îngeri și spune: „Tora nu este pentru tine, deoarece nu ai proprietăți precum:„ nu fura ”sau„ nu comite adulter ”, dar oamenii au. Deci, le dau Tora. ” Dacă este așa, de ce este considerat Israelul cea mai înaltă proprietate?

Răspuns: Proprietatea lui Israel apare în om când lumina superioară vine la el și se trezește o contradicție interioară între cine este el și cine este Creatorul. Orice persoană din lume care începe să studieze Cabala curând începe să simtă cât de departe este de a fi „dreptul” care obișnuia să se justifice.

Nu contează dacă a ucis sau jefuit. Încă s-a justificat sau nu ar fi comis astfel de fapte. Adică, dacă este o faptă bună sau rea, nu contează. Mă justific întotdeauna spunând că toată lumea fură sau jefuiește. Fie a trebuit să o fac pentru că trebuia sau pentru că m-am născut așa, etc.

Odată ce omul nu este în măsură să se justifice, adică are un decalaj între cine este și cine ar dori să se vadă, diferența dintre stările existente și cele dorite, atunci începe să aibă un scop: „ Aș vrea să fiu la un alt nivel, aș vrea să trăiesc altfel.”

Apoi, el este numit Israel – îndreptat direct către Creator, să fie similar cu El. Acum poți vorbi deja cu el. Acest tip de persoană are nevoie de forța pentru a se schimba pe sine.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 9

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: