Când se va termina războiul?

293Comentariu: Irina întreabă: „Sunt cu adevărat războaie și în spiritualitate? Întotdeauna am crezut că acolo există doar dragoste.”

Răspunsul meu: De la începutul lumii până la sfârșit, întregul univers, cu excepția unicului Creator, singura forță superioară a iubirii, totul este construit pe bătălia contrariilor, adică pe război.

Iar Creatorul este atins de noi atunci când atingem iubirea sub forma anulării absolute a urii, războiului și confruntării, adică în anularea completă a tuturor în fața altora. În felul acesta ne formăm imaginea Creatorului în noi înșine, Îl creăm. După cum se spune: „Tu M-ai făcut”.

Întrebare: Vorbești acum despre un război în interiorul fiecărei persoane? Este acesta un război spiritual?

Răspuns: Da, iar exteriorul este doar la nivel animal.

Întrebare: Ai spus odată că războaiele externe apar pentru că nu ne-am condus corect războaiele interne și, prin urmare, apar războaie externe. Poți explica asta puțin mai mult? Nu mi-am terminat războiul?

Răspuns: A trebuit să lupt, să rezist și să stau, să acționez în fruntea forțelor luminii împotriva forțelor întunecate din mine însumi și să văd astfel cum, prin aceasta, îndrept lumea către o stare de conexiune, de apropiere, și dragoste în toate părțile ei opuse. Și în felul acesta aduc starea de război la starea de pace reală.

Cuvântul este „Shalom”, „Shlemut”, conexiune completă („Ashlama“).

Cumva, tot nu am terminat ceva undeva și, prin urmare, i-am dat ocazia să se manifeste în cea mai joasă formă, în această lume fizică.

Întrebare: Deci acum, pentru a opri acest război extern, trebuie să mă întorc din nou la războaiele mele interne?

Răspuns: Eu trebuie să o fac și toată lumea trebuie să o facă. Pentru că războiul este extern, el există doar pentru a ne muta către o conexiune internă.

Întrebare: Deci rezolvarea războiului de către forțe externe în care cineva a câștigat și cineva a pierdut nu este soluția războiului?

Răspuns: Desigur că nu.

Întrebare: Și apoi va fi următorul război?

Răspuns: Desigur! Nu rezolvăm nimic prin asta. Acest lucru se rezolvă pe drum, pe drum: cum să continui pagina următoare a războiului.

Întrebare: Deci următoarea pagină a războiului, într-un fel sau altul, va fi? Și poate chiar mai înfricoșător?

Răspuns: Bineînțeles că va fi mai înfricoșător. Cel mai important este să determinați rapid la începutul conflictului ce este acesta și să-l stingeți prin conectarea și completarea părților aflate în conflict, astfel încât acestea să descopere Creatorul.

Întrebare: Să presupunem că există două părți aflate în conflict care se urăsc. Cum se pot opri brusc la începutul unui conflict?

Răspuns: Urcă împreună cu ei, ridicați-vă deasupra voastră, imaginați-vă cum ar fi lumea dacă ei ar fi uniți împreună atât de mult, încât să nu se poată distinge între ei, ci doar să simtă legătura dintre ei.

KabTV “Știri cu Michael Laitman” 3/7/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: