Când trezirea se îndepărtează

534Rabash, „Tu stai astăzi”, 471: La fel, când o persoană simte iubirea de Creator, el înțelege că merită să părăsească alte iubiri pentru iubirea Creatorului. Dar mai târziu, când trezirea va trece de el și nu va mai simți iubirea de Creator, va dori să se întoarcă la celelalte iubiri pe care deja hotărâse să le arunce.

În acel moment, o persoană are nevoie de legământ și [să] mențină aceeași conduită pe care a avut-o în timp ce a simțit iubirea de Creator, deși acum nu are niciun sentiment. Apoi, munca trebuie să fie obligatorie, pentru a se înrobi pe sine legământului pe care l-a făcut înainte. Aceasta se numește „ca să puteţi intra în legământ”.

Întrebare: Dacă nu mai există iubire, este necesar să faceți un legământ pentru a reveni cu forță la starea de iubire. Ce fel de legământ este acesta?

Răspuns: Dacă realizez cu mintea mea că totul vine de la Creator și că totul în jurul meu și în interiorul meu este absolut bun, îmi iau angajamentul că voi dezvălui continuu această stare în mine și nu de dragul de a mă face să mă simt bine despre asta- desigur că va fi bine pentru mine- dar de dragul de a oferi plăcere Creatorului.

Nu vreau să cred rău despre El, să vorbesc de rău despre El, să-L invidiez și să văd răul în toate. Trebuie să corectez tot răul din mine și atunci voi vedea binele absolut în jurul meu.

Întrebare: Este posibil să-ţi controlezi sentimentele și emoțiile? O stare vine și asta este!

Răspuns: Îl rog pe Creator să mă ajute în asta. Fără să mă întorc către Creator, fără o cerere insistentă și repetitivă, nu voi realiza nimic.

Întrebare: Adică nu pot împlini acest legământ de unul singur?

Răspuns: Desigur că nu. Doar dacă Îi cer Lui.

Din KabTV “Stări Spirituale” 12/14/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed