Când va veni sfârșitul civilizației noastre?

Întrebare: Oamenii de știință germani se întreabă când va începe sfârșitul civilizației? De ce s-au prăbușit civilizații precum Imperiul chinez și Imperiul Roman? De asemenea, ei se întreabă: „De ce credem că civilizația noastră poate evita o astfel de soartă?” De ce?

Răspuns: Nu s-au prăbușit; pur și simplu s-au transformat în altceva.

Comentariu: Oamenii de știință germani au ajuns la următoarele concluzii: Punctul slab al societăților moderne este că sistemele lor sunt strâns legate între ele, iar problemele dintr-un loc provoacă un răspuns imediat într-un alt loc. Cercetătorii în caz de dezastre au pledat mult timp pentru producerea locală a bunurilor vitale, cum ar fi alimentele. Ei spun: „Întreaga problemă este că suntem conectați!”

Răspunsul meu: Nu prea vreau să mă ocup de oamenii de știință germani și de dialectica lor. Voi spune doar un lucru: trebuie să înțelegem unde suntem și prin ce legi ale naturii trebuie să acționăm. Nimic nu ne va ajuta, chiar dacă încercăm cumva să acceptăm legile naturii sau să manevrăm în interiorul lor pentru a evita loviturile.

Trebuie să înțelegem de ce depinde soarta noastră. Soarta noastră depinde în cele din urmă doar de noi înșine. Depinde doar de modul în care vom deveni similari cu legea generală a naturii, legea conexiunii absolute a tuturor părților creației între ele. Dar, în schimb, această conexiune absolută trece prin oameni, iar la oameni se întrerupe.

Există natură neînsuflețită, vegetativă și animată, iar toate acestea sunt, de asemenea, legate de natura umană, care este gradul al patrulea. Acest grad nu asigură conexiunea, acționează doar de dragul său și nu ca o completare a celorlalte. Nici o parte a naturii nu face nimic care să omoare restul părților.

Natura neînsuflețită, vegetativă și animată se folosește reciproc. Ei mănâncă și se folosesc reciproc pentru a exista și la rândul lor îi hrănesc pe alții. Așa se face. Cu toate acestea, încălcăm această lege a ciclului universal. Se pare că oamenii sunt principalii dăunători ai naturii.

Cum ne putem transforma totuși într-o parte integrantă, bună și normală a naturii? Numai dacă studiem această natură, îi înțelegem legile și le urmăm. Aceasta înseamnă să consumăm exact cât avem nevoie la nivel animalistic, doar pentru a susține viața și nu mai mult!

Pentru că la nivelul nostru, la nivelul corpului nostru, suntem animale. Dacă suntem animale, atunci ar trebui să ne comportăm ca ei, adică să nu consumăm mai mult decât cere corpul nostru animalistic. Nu mai mult și nici mai puțin, doar suficient. Aceasta este prima condiție.

A doua condiție este că nu trebuie să facem niciun rău naturii înconjurătoare în niciun fel. Aceasta înseamnă pentru oricare dintre gradele sale – neînsuflețit, vegetativ, animat, ca să nu mai vorbim de om. Să nu dăuneze vreunei părți a naturii!

Ar trebui să consumăm doar ceea ce avem nevoie, ca orice natură. Nu mai mult de atât. Dacă vom consuma mai mult, va fi în detrimentul nostru. Plantează un copac fără apă, ce se va întâmpla cu el? Plantați-l astfel încât să fie înecat în apă, ce se va întâmpla cu el? Are nevoie atât cât are nevoie. Si noi.

Prin urmare, cunoașterea și menținerea acestui echilibru interior între noi și natura din jur este o necesitate fără de care nu vom supraviețui. Pentru noi nu contează ce spun oamenii de știință și ce ne prescriu.

Comentariu: Dar ei rezonează cu logica umană. Dacă suntem interconectați și virusul a apărut undeva, atunci acesta se răspândește imediat în întreaga lume.

Răspunsul meu: ce poți face? Nu puteți merge împotriva dialecticii, împotriva faptului că legătura dintre noi se dezvoltă constant. Nu poți merge împotriva acestui lucru. Trebuie doar să știți cum puteți face această conexiune benefică pentru omenire. Asta e tot.

Comentariu: Acest gând a trăit în oameni de secole. Probabil de aceea au apărut religii care interziceau consumul excesiv. Acesta este motivul pentru care au apărut dictaturi care doreau să egaleze omenirea. Nu a ieșit nimic. Nimic!

Răspunsul meu: Nu propun să suprim o persoană. Propun să-i învăț pe oameni legea integrală a naturii. Apoi, o persoană se va comporta corect, deoarece se va vedea cât de mult afectează natura în bine sau în rău. Totuși, acest lucru depinde de conștientizarea oamenilor cu privire la mediul în care trăim pe această mică planetă.

Întrebare: Deci, vom fi aduși la acest lucru, într-un fel sau altul? Ne-am apropiat deja și vom fi aduși la asta, nu?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Care ar trebui să fie educația corectă dacă vrem să avansăm pașnic, nu prin presiune? Cum să faci o persoană să folosească doar ceea ce are nevoie?

Răspuns: Numai prin dezvoltarea integrală a tuturor oamenilor într-o legătură deplină, corectă și bună între ei. Fără utilizarea violenței!

Dacă nu ajungem la acest lucru, atunci natura ne va învăța într-un mod diferit.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 14.01.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed