Când vom începe să înțelegem?

567.04Baal HaSulam, Pri Hacham, Scrisori, Scrisoarea 1: În ceea ce privește răspunsul pe care îl cere cu fermitate, voi răspunde că toată lumea crede în Providența privată, dar nu aderă deloc la aceasta.

Motivul este că un gând străin și necurat … Nu poate fi atribuit Creatorului, care este simbolul „binelui care face bine”.

Toată lumea crede că suntem într-un fel de natură, în conformitate cu o forță superioară, dar cum ne conectăm la ea, nimeni nu înțelege în mod clar.

Creatorul ne-a creat și ne umple cu tot felul de gânduri, dorințe și diferite impulsuri, și ne împinge spre ceva. Mai mult decât atât, de regulă, impulsurile noastre nu sunt atât de bune și nu putem avea altele.

Dacă da, cum ne putem raporta la poruncile Creatorului și ce ni se va întâmpla cu bunătatea Sa, cu existența Sa absolută? La urma urmei, tot ceea ce este revelat în noi este rezultatul influenței Sale.

Dar numai adevărații slujitori ai Creatorului, care doresc cu adevărat să înțeleagă Providența Sa, care tânjesc să fie într-un dialog cu Creatorul, să ajungă la nivelul înțelegerii reciproce, să dezvăluie modul în care El îi influențează și cum îl pot influența – ” … numai adevăratilor slujitori ai Creatorului li se deschide cunoașterea Providenței private, că El a cauzat toate motivele care au precedat-o, atât bune, cât și rele ”.

Tot ce mi s-a întâmplat până acum s-a întâmplat, deoarece Creatorul a planificat totul în avans și l-a împlinit în mine și în cei din jurul meu. Deci tot ce am trecut în viața mea nu s-a întâmplat fără știința Lui, dincolo de puterile Lui, dincolo de planul Lui. Acesta este de fapt primul lucru pe care îl atinge o persoană înainte de a intra în lumea superioară.

Înainte ca un nou nivel de realizare să apară într-o persoană, el simte mai întâi că tot ceea ce i s-a întâmplat a fost deoarece Creatorul și numai Creatorul a pregătit pentru el.

Deși a experimentat mari suferințe, confuzii și probleme, nu a știut ce să facă și a simțit că ar fi mai bine dacă ar fi murit în loc să trăiască o astfel de viață, începe să înțeleagă cât de fericit este că Creatorul s-a raportat la el în acest fel, pentru că tot ce simte acum este rezultatul stărilor teribile prin care a trecut când s-a simțit pierdut, când s-a simțit furios, dezamăgit și înfricoșat.

„Apoi, ei sunt aderați la Providența privată, pentru că toți cei care sunt conectați la pur sunt puri.” Omul începe să înțeleagă și să simtă că toate acestea provin de la Creator, că toate acestea se raportează la Creator și că, prin urmare, este absolut adevărat, pur și sfânt.

„Întrucât Păzitorul este unit cu păzitul Său”, ceea ce înseamnă Creatorul și acțiunile Sale, „nu există o diviziune aparentă între rău și bine. Toți sunt iubiți și sunt cu toții curați, pentru că toți sunt purtători ai vaselor Creatorului, gata să slăvească revelația unicității Sale ”.

Nu contează modul în care oamenii au apărut în starea necorectată în care mă aflam când am văzut că acesta era un hoț, acela un asasin, altul mincinos și altul invidios.

Acum, fiindcă înțeleg că toate acestea au fost aranjate pentru mine de către Creator, astfel încât să le percep așa, simt iubire absolută pentru ei, simt că sunt la fel ca mine, participanți devotați la un mare efort, progresul sufletului. Și toți am primit influența Creatorului numai pentru a-i dezvălui unicitatea.

KabTV  „Fundamentele Cabalei” 17.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: