Cântecul unui suflet devotat

În mod tradițional, oamenii cântă melodii scrise de cabaliști, în tonalități minore triste. Dar trebuie să înțelegem că fiecare melodie cabalistică este deasupra Tzimtzum, adică deasupra preocupării pentru sine.

Toate melodiile sunt îndreptate spre Creator cu o dorință arzătoare de a adera la El cu dăruire și iubire, de a-I aduce Lui mulțumire, de a-I asemăna Lui în relațiile cu alte persoane. Ele nu exprimă regret cu privire la dificultăți și suferințe sau plângeri în privința greutăților vieții, așa cum este de obicei înțeles în religii.

Preocupări ca acestea și tristețea generală a unei persoane nu sunt menționate în înțelepciunea Cabala și în cărțile de Cabala. Este astfel deoarece cabaliștii sunt într-o stare care este dincolo de Machsom, în frontierele lumii spirituale; prin urmare, nu țin cont de ei înșiși, ci doar de Creator.

Și, dacă lor le pare rău, este doar pentru că nu pot realiza mai mult devotament și abnegație pentru Creator. Toate gândurile, toate dorințele și așteptările sunt îndreptate spre exteriorul unei persoane și acest lucru ar trebui să se facă simțit în melodie. Acest cântec este o revărsare luminoasă și entuziastă a sufletului.

Dacă noi cântăm o melodie a lui Baal HaSulam, trebuie să ne imaginăm starea sa și să încercăm să fim cât mai aproape de el. Altfel, vom asocia această melodie cu starea noastră fizică, lacrimile și cererile noastre: Dă-mi, dă-mi, dă-mi! Vom transforma sacrul în profan.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 20.05.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: