Carantina— Primul pas către depășirea crizei

Responsibilitatea reciprocă globală este legea pentru toate elementele, conectate într-un singur sistem. Această lege obligă pe toată lumea să știe în ce fel el sau ea trebuie să se raporteze la sistem pentru a-l aduce la echilibru, pentru a perfecționa relațiile reciproce între toate părțile.

Și, bineînțeles, nu suntem în stare nici măcar să înțelegem această lege și, mai mult, să o împlinim. Nu pot să-mi asum un astfel de angajament pentru că dacă nu îmi îndeplinesc funcția în sistemul integrat,, atunci toate acestea vor ieși din echilibru și eu voi fi cel care este de vină.

Toată lumea va simți că am încălcat perfecțiunea sistemului. Se dovedește că fiecare element este echivalent cu întregul sistem în general, iar aceasta este o responsabilitate teribilă. Toată lumea este responsabilă pentru întreaga lume. Prin urmare, se spune: „Este mai bine să stai și să nu faci nimic”.

Deci, acum oamenii au fost rugati să intre singuri în carantină, să nu iasă nicăieri, să zboare sau să intre în contact cu nimeni. Deci, ce trebuie făcut?

Trebuie să învățăm că ne aflăm într-un sistem integral și global, în care funcționează legea responsabilității reciproce, adică a dependenței reciproce și cum putem transforma această dependență din obligatorie în de dorit. Dorim să fim conectați, nu pentru că natura ne obligă, ci pentru că noi înșine începem să descoperim cât de bine este să fim în conexiune.

Este doar viața cerească – să ne unim într-o singură unitate perfectă și să începem să simțim desăvârșirea naturii. Atunci vom simți toate părțile naturii, de la cele mai îndepărtate stele până la astfel de forme de viață pe care acum nu le cunoaștem. Un om poate deveni un creator înălțat al perfecțiunii.

Primul pas în depășirea crizei este carantina, adică „stați și nu faceți nimic”, învățați doar. Problema umanității este că începem să acționăm chiar înainte de a înțelege ce facem. În timp ce suntem în carantină, avem timp să ne gândim: în ce lume existăm, cine suntem noi și care este sistemul naturii în care trăim, precum și cum depindem de sistemul naturii și acesta depinde pe noi?

Cum influențăm, prin relațiile dintre noi, sistemul global al naturii: materia neînsuflețită, plantele, animalele și oamenii și cum reacționează natura la acțiunile noastre? Ca atare, vom începe să învățăm cum să construim o casă frumoasă pentru fiecare – nu doar confortabilă, ci eternă și perfectă, deasupra acestei vieți și morți biologice, la un nivel mai înalt.

Corectând conexiunea dintre noi, ne ridicăm la un sistem infinit, nelimitat în timp. Începem să trăim într-o lume în care moartea nu există și nu există restricții, numai realizarea și existența nelimitată. Acum avem ocazia să ajungem la o astfel de viață.

În primul rând, trebuie să studiem sistemul global al naturii și rolul nostru în el și modul în care ne putem organiza între noi pentru a ne conecta la acest sistem global al naturii. Până la urmă, fiecare dintre noi este un egoist, opusul naturii. Și cum să mă adaptez la sistemul naturii, care este integral și există în conformitate cu legea responsabilității reciproce, a conexiunii, a iubirii și a complementarității reciproce, dacă sunt construit din calitățile exact opuse?

Aici înțelepciunea Cabalei vine în ajutorul nostru; ne învață pe noi, egoistii, cum să construim o conexiune între noi, similară cu sistemul integral al naturii. Aceasta se numește „grupul de zece” în care zece persoane se reunesc pentru a stabili relații care sunt în concordanță cu sistemul naturii.

Egoul uman a încercat întotdeauna să adapteze întreaga lume la nevoile sale. Dar acel timp s-a terminat. Epidemia a revoluționat conștiința în lume și am început să înțelegem că nu putem folosi totul numai pentru propriul nostru beneficiu, ci ar trebui să căutăm cum să devenim utili pentru întregul sistem.

Zece oameni sunt ca un mic laborator în care încercăm să dezvoltăm un antivirus, acceptând să stabilim aceleași legi între noi ca și cele care operează într-o natură perfectă, integrală și globală, adică în dăruire reciprocă. Fiecare se coboară pe sine și ridică pe ceilalți deasupra lui, construind relații mai înalte decât egoismul personal al tuturor. Aceasta va servi ca un vaccin împotriva virusului.

Astfel, vor apărea grupuri noi până când întreaga umanitate va primi un vaccin antivirus și vom readuce pe toată lumea la un comportament care corespunde unei naturi sănătoase. Acesta va fi un om nou, pentru că va percepe dorința celor nouă prieteni ca fiind a lui și va avea grijă de ei mai mult decât să aibă grijă de el.

În această măsură, el va primi sprijin din partea legii integrale a naturii, care îl va transforma în partea sa integrală. Legea garanției reciproce obligă o persoană să fie conectată cu întregul sistem, deasupra egoismului său.

Natura a făcut din om cel mai mare egoist dintre toate creaturile. Dar natura globală a acestei crize dorește să ne arate că deja  a așteptat să ne facă părțile sale inextricabile. Este ca și cum natura ne spune: „Sunt gata acum să vă  includ în interiorul meu, ca elemente integrale.”

Și acest lucru este în ciuda faptului că fiecare dintre noi este creat anti-integral și dorește doar să conducă și să-i folosească pe ceilalți. Natura ne-a făcut invers ei  înseși, astfel încât să comparăm stările negative și cele pozitive și să apreciem „avantajul luminii din întuneric”. Vom putea apoi să simțim și să realizăm starea integrală, perfectă și să dorim să o atingem. Altfel, nu am înțelege unde ne aflăm.

Natura a instalat inițial un program egoist în noi, care acum nu mai funcționează. Trebuie să înțelegem că un program egoist este incompatibil cu o lume globală și conectată.

Criza ne împinge să acceptăm să ne conectăm cu ceilalți și să îndeplinim legea integrală a naturii. Trebuie să instalăm în noi înșine un program nou, programul îmbunătățit de garanție reciprocă – singurul program care există în natură.

Acest program funcționează în orice, cu excepția omului, numai că nu îl putem percepe cu mintea noastră stricată și egoistă. Judecăm lumea pe baza neajunsurilor noastre și, prin urmare, o vedem ca fiind stricată. Dar imediat ce vom începe să ne corectăm și vom dori să devenim o parte integrantă a naturii, vom vedea o lume complet diferită și ne vom da seama că aceasta a fost întotdeauna așa, numai că nu am observat-o.

Legea garanției reciproce prevede că toți aparținem unui singur sistem și suntem obligați să ne simțim ca roți ale unui singur mecanism, în care toată lumea depinde de toată lumea. Prin aceasta ne vom asigura viața eternă, perfectă, frumoasă. Nu mai este nevoie de nimic, iar criza creată de epidemia de coronavirus ne apropie de aceasta. Să ne dorim mult succes în rezoluția corectă.

Din „Viață nouă # 1212 —Responsabilitate reciprocă” 3/10/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: