Carapace de protecție împotriva informațiilor false

959Comentariu: Există acum o tendință în mass-media care merge de la o extremă la alta. Unii acoperă în mod constant evenimentele negative. Alții încearcă să treacă peste aceste evenimente și vor să arate doar vești bune; veștile proaste nu par să existe. Se pare că omenirea pur și simplu nu mai știe ce să facă.

Răspunsul meu: Ideea este că filmele vechi și veștile bune calmează oamenii. De ce ar vrea să vadă toate lucrurile rele dacă nu sunt folositoare? Aș prefera să trăiesc în carapacea mea, într-o așa-numită bulă de săpun, cu tot felul de telenovele și să mă simt bine.

Gândește-te puțin, viața trece, așa că o voi petrece în mod plăcut. De ce ar trebui să ascult vești proaste și să vizionez aceste filme teribile despre crime și lupte continue între bande sau certuri în sala de judecată?

O persoană, în cele din urmă, începe să se săture de asta, nu vrea să aibă contact cu această lume și se retrage în propria sa lume. Așadar, construim constant un fel de înveliș de protecție în jurul nostru.

Cred că acest lucru este absolut adevărat. La urma urmei, informațiile pe care le primim sunt imperfecte și părtinitoare. Cineva le senzaționalizează pentru a-și crește ratingul. Prin urmare, răstălmăcesc lucrurile pentru a arăta năucitor, publică articole cu titluri care fac ca totul să pară ca și cum este sfârșitul lumii. Te uiți, și nu este nimic în interior, chiar și scrisul este mediocru.

Întrebare: De unde provine acest gol interior?

Răspuns: Toți trebuie să iasă în evidență pentru a câștiga niște bani din asta. Așa se întâmplă. La final desigur este gol.

Prin urmare, oamenii care refuză să facă acest lucru sunt îndreptățiți. Ei nu refuză adevărul, ci minciunile din a fi jucați pe degete de toți acești reporteri și producători și intră în ceea ce este mai plăcut și mai bun pentru ei. Îi înțeleg destul de bine.

Dar viața nu îi va lăsa să se liniștească, deoarece aceasta nu este soluția la problemă.

KabTV „Close-up” 08.11.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed