Care este adevărata soluție pentru antisemitism? – Discuţie cu Shaul Magid

Shaul Magid, distinsul membru în Studii Evreiești din Dartmouth College, se întâlnește cu cabalistul Dr. Michael Laitman pentru a discuta antisemitismul și a găsi cea mai eficientă cale de rezolvare a acestuia.

Soluția pentru antisemitism constă în stabilirea conexiunilor iubitoare între evrei, după principiul „Iubirea acoperă toate fărădelegile.” Ce ar fi considerat o fărădelege în acest caz? Și cum poate conexiunea dintre poporul evreu să facă națiunile lumii să nu îl urască?

Există două forțe care operează realitatea: negativă (ego-ul uman care crește exponențial) și pozitivă (forța conexiunii între oameni). Acum 3.800 de ani, în vârful crizei profunde a relațiilor umane din Babilon, chemată de o izbucnire bruscă a ego-ului uman, Avraam a descoperit că conexiunea a două forțe de operare ale realității și stabilirea forței pozitive deasupra celei negative ne oferă o șansă de a dezvălui Dumnezeirea, o forță de iubire și dăruire, numită în Cabala „Creatorul”. Din cele 70 de națiuni din Babilonul antic, Avraam a adunat un grup care a pus în aplicare metoda. Mai târziu, acele grupuri au primit numele de „evrei” (de la „Yehudi” – „uniți”).

Din acel moment, evreii poartă în sine o metodă care poate aduce lumea la echilibru și poate lăsa binele să intre în ea. Ținând cont de situația actuală, din toate domeniile, este timpul să implementăm această metodă. În primul rând, evreii trebuie să restabilească legăturile dintre ei („iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”) și apoi să împărtășească această conexiune în jurul globului (pentru a fi „lumină pentru națiuni”).

Iar dacă poporul evreu începe să urmeze învățăturile de început ale lui Avraam – „Iubirea acoperă toate fărădelegile” – și se ridică deasupra conflictelor și diviziunilor dintre ei (considerate „fărădelegi”), Dumnezeirea va intra în lume, iar evreii nu vor mai avea dușmani și oameni care îi urăsc, după cum vor îndeplini rolul lor adânc înrădăcinat în sistemul naturii din care facem parte. Doar aceasta este soluția adevărată pentru antisemitism. Iar dacă evreii nu își îndeplinesc rolul, se pot aștepta să continue să se confrunte cu creșterea antisemitismului, chiar până la punctul unui nou Holocaust.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: