Care este adevăratul scop al existenței poporului evreu? Discuție cu Shaul Magid

Shaul Magid, membru distins al Catedrei de studii evreiești din cadrul colegiului Dartmouth, se întâlnește cu cabalistul dr. Michael Laitman pentru a discuta despre antisemitism, precum și despre necesitatea de a înțelege rădăcinile și adevărata idee din spatele naturii spirituale evreiești.

“Evreii dețin cheia prosperității întregii lumi.” Din acest motiv, națiunile lumii învinovățesc poporul evreu. Nu este o plângere nefondată, ci o cerere subconștientă ca evreii să-și îndeplinească rolul.

Cheia fericirii constă în stabilirea unor conexiuni pozitive între oameni, peste creșterea exponențială a ego-ului. Această formulă a fost descoperită de Abraham acum 3800 de ani, atunci când a pus bazele națiunii evreiești. „Iubește-ți vecinul ca pe tine însuți” și „Iubirea acoperă toate păcatele” au fost principiile fundamentale care au unit, în Babilonul antic, 70 națiuni diferite într-o entitate unică, sincronizată.

Astăzi, când lumea se zbate cuprinsă de războaiele și dezastrele stârnite de o nouă creștere a ego-ului uman, apare necesitatea de a învăța cum să reconstruim conexiunile pozitive. Aceasta este metoda pe care evreii o poartă în interiorul lor, chiar dacă au uitat-o pe parcursul secolelor.

Cum pot deschide evreii ușa fericirii? Reconstruind conexiunea pierdută care respectarea principiilor „Iubește-ți vecinul ca pe tine însuți” și „Iubirea acoperă toate păcatele”, apoi trecând mai departe întregii lumi această conexiune.

Aceasta este adevărata idee și scopul din spatele existenței poporului evreu.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: