“Care este baza emoțiilor negative?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este baza emoțiilor negative?

Ar trebui mai întâi să înțelegem că emoțiile negative ies la suprafață pentru a ne schimba și a ne aduce la o stare mai pozitivă. Similar bolilor, ele sunt semne că ceva nu este în regulă. De exemplu, dacă mă doare piciorul, nu înseamnă că ar fi o problemă cu piciorul, dar îmi arată că există o anumită problemă de care trebuie să mă ocup. Trebuie astfel să mă afund în profunzimea problemei și să mă ocup de ea.

Prin urmare, emoțiile negative ne spun că este ceva în neregulă în noi, în familiile noastre, în societate și în relațiile noastre. Astăzi, ne acoperim emoțiile negative cu timp liber de tot felul. Fie că este vorba de călătorii, sport, divertisment, îmbătat, droguri sau ieșiri în diverse cluburi, emoțiile negative au devenit atât de puternice încât există o mare nevoie în oameni de a le uita și de a le suprima, așa că timpul liber a devenit mult- cautata solutie.

Faptul că ne îndreptăm atât de mult spre uitare și spre suprimarea emoțiilor negative, arată că nu reușim să înțelegem cauza principală a problemei. Emoțiile negative sunt simptome ale unei probleme mai profunde, pe care trebuie să o diagnosticăm cu exactitate pentru a ne vindeca de ele.

Cauza principală a emoțiilor negative este de fapt cauza principală a tuturor problemelor la scară individuală, socială și globală și între persoană și nivelurile mineral, vegetal și animal ale naturii. De la cea mai mică problemă până la cel mai grav dezastru posibil, fiecare problemă a noastră provine din natura noastră foarte egoistă, în care dorim să beneficiem personal în detrimentul celorlalți și al naturii.

Cu cât evoluăm mai mult, cu atât ego-urile noastre cresc mai mult și prin urmare, experimentăm mai mult izbucniri a tot felul de probleme. Acesta este motivul pentru care simțim mult mai multe emoții negative astăzi decât în ​​trecut și putem observa astfel de fenomene în cazurile tot mai multe de depresie, singurătate, anxietate, stres, abuz de droguri și sinucidere la nivel mondial. În cele din urmă, vom ajunge într-o stare în care emoțiile negative tot mai mari pe care le trăim ne vor face să ne întrebăm despre cauza lor mai profundă și vom recunoaște din ce în ce mai mult natura noastră umană foarte egoistă ca fiind cauza lor de bază.

Problema cu natura noastră egoistă nu este că vrem să ne bucurăm personal. Este că vrem să ne bucurăm personal în detrimentul celorlalți și făcând acest lucru, le facem rău altora și abia atunci simțim că câștigăm. Până când nu ne corectăm egoismul, trecând dorința de a ne bucura în detrimentul celorlalți la o dorință care se bucură de beneficiul celorlalţi – un proces pe care îl putem implementa dacă îmbunătățim modul în care ne educăm și ne influențăm reciproc – atunci vom experimenta mai multe și mai multe emoții negative și alte problem, pentru a ne arăta că nu reușim să ne purtăm corect și că avem nevoie disperată să ne schimbăm.

Bazat pe videoclipul „De ce avem emoții negative?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Nitzah Mazoz. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed